A nagy lehúzás: ki vágja át Érden a gyanútlan építkezőket! Ne dőljön be az ÉTCS-nek!
2017. június 03. írta: BoldogÉ

A nagy lehúzás: ki vágja át Érden a gyanútlan építkezőket! Ne dőljön be az ÉTCS-nek!

burgundi8-erd-googlemaps.jpg

Érd nem kegyelmez az építkezőknek. Ha már CSOK-oltatják az építtetőket, persze állítólag jobban teljesítünk, így van miből elvenni.

Egy építtető írta felháborodottan, a Burgundi utcából, hogy nálunk egy újonnan épülő családi ház csatorna bekötése, jelen pillanatban minimum 1,1 millió forintba került.

Ez a következőkből áll össze:

380 ezer közműfejlesztési hozzájárulás

240 ezer Étcs bekötés díj

240  ezer ÉKF forgalomtechnika

140 ezer földmunka

50 ezer tervezés.

 

Az első jópofa tétel:

‘Ha az önkormányzatnak fizeti az ember a közműfejlesztési hozzájárulást 380 ezer, ha az Étcs-nek akkor 210 ezer. Mi lesz a különbözettel a 170 ezerrel.

Honnan van egyáltalán ez a különbség a két ár között?

ÉS MIÉRT MONDJUK, HOGY LEHÚZÁS?

etcs-honlap.jpg

Ha egy gyanútlan polgár megnézi az ÉTCS oldalát, akkor azt látja, hogy az önkormányzatnak kell befizetni a közműfejlesztési hozzájárulást, miközben a valóságban ez náluk is megtehető, 170 ezerrel olcsóbban.

Éppen most folyik, a csatornaberuházással kapcsolatosan az elszámolás Érden. Ami utólag befolyik, azt szétosztják azok között, akik eddig fizettek? Tekintettel arra jogos a kérdés, hogy ez egy meglévő csatornaszakasz, vagy egyszerűen lenyelik a pénzt?

Ami különösen felháborító, hogy a csatornabekötésnél az anyag költség kb. 50 ezer, ráadásul egy  alvállalkozó csinálja, tehát az ÉTCS-nek különösebb munkája nincs. 

Kedves olvasónk, megkérte őket,  hogy részletezzék már miből áll össze  a 240 ezer Ft, mert csak egy bekötési díjat írtak. Egyelőre nem válaszoltak, de ha megérkezik a válasz, frissítjük cikkünket.

Ha véletlenül még átemelő is szükséges akkor az további 300 ezer-rel drágítja az egész beruházást, és így akár 1,5 millió is lehet az összköltség!

 

Nézzük mi a másik szép tétel:

az ÉKF díja a tábla és az úthelyreállítást tartalmazza, megjegyzendő, ami azóta sem történt meg.

Ráadásul ha cégként kéri mindezt az építtető, akkor dupla ennyibe kerül, azaz 480 ezer Forintba, mint így magánszemélynek.

Az úthelyreállítás még nincs meg, a 240 ezer  Ft díjban a földmunka nincs benne, tehát azt még neki kellett kiásni külön pénzért.

Az ÉKF-nél az út helyreállítása benne van, habár ebben az esetben jobb állapotot kaptak vissza, mint bárhol az utcában. Az építtetők visszatemették a gödröt, tömörítették, murvával beterítik majd a tetejét. Tudni kell, hogy ez egy poros mellékutca, jobb lett mint új korában.

Ennek ellenére az ÉKF kiszámlázta a helyreállítást, ami miatt azóta sem volt kint senki. Olvasónk próbálta az ÉKF ügyintézőjével megértetni, de ott egy kormányrendeletre hivatkoztak illetve hogy ők még tömörítik és murvával leterítik.

Elméletileg szerepel 15 ezerért szakfelügyelet, de egy ember sem volt kint tőlük. Állítólag jön majd egy ember aki tömörség mérést csinál, ami szintén 15 ezer. Szóval csakúgy repkednek a számok.

Úgy gondolhatják, jól le kell húzni az embert, ha már építkezni mer.

Amit egyik oldalon kap a polgár, azt kamatostul visszaveszik.

Tökéletes.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7212561293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása