Fellázadt a FIDESZ frakció?? Levetették a csatorna napirendet a holnapi közgyűlés napirendjéről!
2017. október 25. írta: BoldogÉ

Fellázadt a FIDESZ frakció?? Levetették a csatorna napirendet a holnapi közgyűlés napirendjéről!

simo-tma.jpg

A FIDESZ frakció mai ülésén információk szerint T.Mészáros András polgármester visszavonta a 2017.október  26-i  közgyűlés 7.napirendi  pontját, nevezetesen:

- Javaslat az Érd és térsége Szennyvízelvezetési- és Szennyvíztisztítási program útján létrejött közművagyon átvételére

- Beszámoló az Érd és térsége Szennyvízelvezetési- és Szennyvíztisztítási program pénzügyi elszámolásáról

- Beszámoló az Érd és térsége Szennyvízelvezetési- és Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás 2016. évi tevékenységéről

Sajnálhatjuk, mert  nagyon kíváncsiak lettünk volna, amikor  a T.Mészáros András  polgármester vitatkozik  vagy  számonkéri T.Mészáros Andrást  a   Érd és térsége Szennyvízelvezetési- és Szennyvíztisztítás Társulat  ELNÖKÉT. Ugye nem  rossz?

Vajon mit  kérdezne  a  T.Mészáros  András  polgármester,  T.Mészáros  Andás Társulati  Elnöktől?

Csak a példa kedvéért:

T.Mészáros  Elnök polgármester kérdése:

- Mit takar a következő 1,7 milliárd forintért:átemelők  és  szagelzáró? Kit csinálta?

-1300 m 600 mm átmérőjű, a Dunába sodorkifolyó vezeték 1 milliárd forintért, azaz 769 ezer 230 forint  méterenként!

vagy esetleg a következőt:

-120 millióért úgynevezett  "kamerás" vezeték  ellenőrzés, az micsoda? cca:300Ft/m összegben?

-jogi  tanácsok  60  millióért?

Tényleg  csak a példa  kedvéért...

Vajon mit  felelne  T.Mészáros  András a Társulat Elnöke, aki 2011.január 1-től aki  havi 250.000 forint tisztelet díjat  vett  fel a Társulattól?

Persze lehet  hogy  nem is neki  kellene  válaszolni hanem Kovács Péter Barna projektvezetőnek. Nem  tudom,  csak  kérdezem.

Megeshet, hogy a Polgármester hasonlóképpen válaszolna, mint már megtette egyszer a képviselőknek a  Közgyűlésen:

2016-ban gondolták végig(ki?), hogy létrehozzanak egy új szervezetet, vagy pedig a meglévő Társulásra bízzák a feladatot, amelyet a fenntartási időszakig amúgy is fenn kell tartani. Miközben a csatornaépítés, a felszíni vízelvezetés, illetve útépítések során megismerték a várost és olyan szakmai tudást és helyi tapasztalatot szereztek, melyet nehéz lenne egy újonnan létrehozott szervezettől elvárni. Ezt az irányt januárban megerősítette a Közgyűlés. Kifogásolták, hogy nincs jelen Kovács-Péter Barna, legközelebb elhívják. Úgy emlékszik, hogy amikor olyan igény merült fel, hogy bármilyen adatra kíváncsi volt bármelyik képviselő, akkor rendelkezésre bocsátották mindazt az anyagot, mely a kérdésre vonatkozott. Bár ő a társulás elnöke,(mármint T.Mészáros  András) látni kell, hogyha Kovács-Péter Barnát iderendelik, akkor a többi önkormányzat testületbe is oda fogja rendelni, ezáltal kiesik a mindennapi munkából, amit valakinek el kell végeznie. "

Azaz,Kovács  Péter  Barna  nem  ér  rá. Nem  bizony! Ő dolgozik. 2014. december 15-e óta készül  az elszámolásra. Azt  is tudjuk,hogy a  jó  munkához idő kell. De  ennyi?

Akkor viszont nem  marad más, csak a Társulat Elnöke: T.Mészáros András. Neki  kell válaszolni T.Mészáros  András polgármester kérdéseire. Lesz  kérdése????

(képek: simokaroly.hu és index.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8313084294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása