Visszanyalt a kommunikációs fagyi! De akkor miért kellett hergelni az érdi polgárokat?
2018. január 20. írta: Cseri Pali

Visszanyalt a kommunikációs fagyi! De akkor miért kellett hergelni az érdi polgárokat?

migrans_nuygat.jpg

Szóval most megtudtuk, belerámolták az arcunkba, hogy csak tavaly 1300 menekültet fogadott be suttyomban Magyarország, de ezeket az adatokat a kormány nem mindig hozta nyilvánosságra, nehogy a kedvezményezetteket, tehát magukat a menekülteket, veszélybe sodorja, mondá’  Altusz Kristóf, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára.  Ezek az adatok egyébként nyilvánosak voltak, elérhetőek, de ki az az átlagpolgár, aki egyrészt tudja, hol kell keresni, másrészt, hogy egyáltalán eszébe jut utánanézni ennek. Leginkább a hatalmas migránsozás és esztelen kampánya miatt, gondolom én. Szóval most ez a csávó elszólta magát, de ne gondoljuk már, hogy ez igazi elszólás volt. Mert nem volt az. Ez teremtette meg a kommunikációs alapot az újabb nyelvi játszadozáshoz, a nagy nemzeti kavarhoz. Régen ugye volt a menekült, abból aztán bizonyos érdekek mentén lett a szociológiából hozott rideg migráns, most, hogy volt a letelepedési kötvény biznisz, bizony ezeknek az embereknek egy részét vissza kell minősíteni menekültnek. És itt már a kormány kommunikátorai is belezavarodnak, mikor, kit és miért.

“Ez persze fantasztikus bénázáslavinát indított el. A Fidesz kurzuscelebjei egymással vetélkedve próbálják saját testükkel eltakarni a leomlott díszleteket: Bencsik András arról beszél, 1300 ember ellátása nem probléma, a Magyar Idők főszerkesztője rászoruló menekülteket emleget. Pintér Sándor belügyminiszter szerdán annyiszor mondta ki a menekült szót, ahányszor az Echo tévé teljes műsorfolyamában nem hangzott el eddig, sőt, még diplomás menekültekről is beszélt, pénteken pedig már maga Orbán Viktor isgyerekeket és asszonyokat emlegetett az érkezők között.

Amivel persze nincs semmi baj, sőt, bárcsak ilyen hangnemben folytak volna a viták az elmúlt két évben a hisztéria és hergelés helyett. Ha egy civil szervezet beszél a menekültek ellátásáról, asszonyokról és gyerekekről, pláne diplomásokról, akkor a kormány újságjai hörögve ugranak rá, házi Facebook-oldalai pedig mémeket gyártanak abból, hogy ráírják az „asszonyok és gyerekek” meg „diplomások” szavakat a röszkei összecsapások legkaotikusabb jeleneteiről készült képekre.”-írja a 444.

A kormány most már annyi kanyart rakott ebbe a direkt lebutított dologba, hogy már a saját politikusainak is lassan tréninget kell tartani, mit mondjanak éppen. Abból logikailag az következik, hogy még őket is hülyének nézik, a választóikról már nem is beszélve.

 

Címlapfotó: nyugat.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6413590047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása