MOST LESZ A SZIGORÍTOTT OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK SZEZONJA: Elvileg biztonságosabbak a buszos kirándulások az érdi iskolákban is
2018. május 24. írta: BoldogÉ

MOST LESZ A SZIGORÍTOTT OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK SZEZONJA: Elvileg biztonságosabbak a buszos kirándulások az érdi iskolákban is

buszos-kirandulasok_szigoritasa-varunk-hu.jpg

Hamarosan vége a tanévnek, és ilyenkor gyakoribbak az osztálykirándulások. A buszos kirándulások szigorításának szomorú mementója a veronai busz-tragédia.

A szabályok és szigorítások az alábbiak:
A változtatás célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyék ezeket a programokat.

Az óvodák, iskolák csak olyan társasággal köthetnek szerződést, amely 13 évesnél fiatalabb autóbusszal vállalja a diákokat szállítását, valamint a cégnek garantálnia kell, hogy a sofőr nem szenved alvászavarban.

Ezen kívül fontos változás, hogy külföldi iskolai utazások során éjszaka 11 és hajnali 4 óra között ezek a buszok nem közlekedhetnek, és a sofőrnek is biztosítani kell a megfelelő pihenést, tehát ez az idő nem tölthető a járműben.

Ezek a szabályok minden köznevelési intézményre vonatkoznak, fenntartótól függetlenül.

Az iskolai kirándulások szervezése továbbra is az oktatási intézmény hatáskörében marad, azonban az adott fenntartó felelős a jogszabályok betartatásáért.

Azért, hogy az iskolai buszos kirándulások minél biztonságosabbak legyenek, egy kiadványt készítettek (Emberi Erőforrások Minisztériuma), amelyet a fenntartó már tavaly ősszel eljuttatott az oktatási intézményekhez.

kormany.hu

(a fotó illusztráció, varunk.hu)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1513996968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása