Klein Dávid és Suhajda Szilárd felkészülten várják az időjárási ablakot az alaptáborban
2017. május 22. írta: BoldogÉ

Klein Dávid és Suhajda Szilárd felkészülten várják az időjárási ablakot az alaptáborban

kleinessuhajda02-everestexpedicio-hu.jpg

A Magyar Everest Expedíció 2017 két hegymászója készen állnak a Mount Everest megmászására. A magyar hegymászás történetében először oxigénpalack használata nélkül Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók érhetik el a világ legmagasabb csúcsát.

A két hegymászó három akklimatizációs kört teljesített, túl vannak a “mélypihenés” időszakán és ma visszaérkeztek az 5344 méter magasan lévő alaptáborba.

A háromfős csapat, Edina, Dávid és Szilárd az elmúlt napokat a 3440 méteren fekvő Namche Bazaarban töltötték, hogy ott kipihenjék magukat, és az oxigéndús környezetben regenerálódjon a szervezetük.

Az expedíció itthoni és kinti tagjai folyamatosan figyelik az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzéseket, hogy mikor nyílik a hegymászók számára egy kedvező – enyhe szeles, alacsony páratartalmú – időjárási ablak a csúcs eléréséhez.

A jelenlegi tervek és az időjárás-előrejelzés szerint, napokon belül elindulhat a csúcsmászás hete. A Magyar Everest Expedíció 2017 hegymászói sporttörténelmet írhatnak. Szorítsunk nekik közösen!

Címlapfotó: Magyar Everest Expedíció

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9312532865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása