Ma hajnalban Klein Dávid és Suhajda Szilárd elindult meghódítani az Everest csúcsát
2017. május 23. írta: BoldogÉ

Ma hajnalban Klein Dávid és Suhajda Szilárd elindult meghódítani az Everest csúcsát

kleinessuhajda-magyareverestexpedicio2017-hu.jpg

 

Klein Dávid és Suhajda Szilárd május 23-án nepáli idő szerint hajnali három órakor elhagyta a Mount Everest alaptáborát, és a Magyar Everest Expedíció 2017 keretében elindult a világ legmagasabb hegyének csúcsára. Az előttük álló csúcsmászó kör várhatóan legalább öt napot vesz igénybe.

Hosszú hetek után viszont végre elérkezett a pillanat, amelyet Suhajda Szilárd így írt le: „Kifogytam a szavakból. Minden idegszálammal a csúcsmászásra koncentrálok. Az izgatottságtól már aludni is alig tudok. Előttünk az utolsó, a csúcsmászó kör, a mindent eldöntő napok, a lehetőség: igaz, megfelelő időjárásablakról aligha beszélhetünk. De még így is: most jött el az idő! Közeledik a vége..."

A két hegymászó a csúcsmászó kör során napról napra és táborról táborra haladva, oxigénpalack nélkül közelítik meg a világ legmagasabb pontját. Alszanak 6400 (C2) és 7200 (C3) méteren, majd miután elérték a négyes tábort, innen bár néhány óra pihenés, de egész napos ébrenlét és mászás után várhatóan este indulnak tovább a csúcs felé, hogy másnap közösen felérjenek a 8848 méter magas csúcsra, „oda, ahol látod, ahogy gömbölyödik a Föld, elfelé zuhan a horizont" – fogalmazott Klein Dávid.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5812534289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása