Szociális intézmény 2,1 milliárdból Érden
2017. május 25. írta: Cseri Pál

Szociális intézmény 2,1 milliárdból Érden

koncentralt-szocialis-intezmeny-epul-2-1-milliardbol-erden_image_74606.jpg

2,1 milliárd forintból kibővül és több funkcióval gazdagodik a Topoly utcai idősotthon. A régi épülethez új szárnyat építenek, és ide költöztetik a hajléktalan-ellátást és a családok átmeneti otthonát is. A fejlesztés a Modern Városok Programja keretében valósul meg 2018 őszére.

A régi épület a Topoly utcában most csupán 66 idős embernek ad otthont. Jövőre ugyanitt egy 261 ellátottról gondoskodó, koncentrált szociális intézmény nyitja meg kapuit: az idősotthon mellett – elkülönülve ugyan, de a közös funkciókat felhasználva – itt működik majd a hajléktalan-ellátás és a családok átmeneti otthona is -írja az erdhirado.hu.

Az építkezésről és a működtetésről szerda este tartott lakossági fórumot a városvezetés az Érdligeti iskola ebédlőjében. A rendezvényen részt vett Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta: a kormány előző nap tárgyalta az idei költségvetés módosítását, amelyben e koncentrált szociális intézmény kialakítására fordítandó 2,1 milliárd forintos összeg is szerepel. Mint mondta, az építkezés még az idén megkezdődhet, és 2018-ban be is fejeződik majd.

Címlapfotó: erdhirado.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8912540553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása