Hatalmas lelkierővel fordult visssza Klein Dávid az expedíció végén
2017. május 26. írta: BoldogÉ

Hatalmas lelkierővel fordult visssza Klein Dávid az expedíció végén

kleindavid0526-fboldala.jpg

Azért az nem mindennapi, hogy szinte végig csinálta és akkor kellett feladnia.

Az egész szezonra jellemző szélsőséges és kiszámíthatatlan időjárás most Dávidot 8000 méteren először várakozásra, az éjszaka folyamán, a csúcsmászás során pedig a rendkívül erős szél megállásra kényszerítette.

„Azt hiszem, nem nagyon éltem még át időjárás szempontjából ennyire szeszélyes szezont: nem arról van szó, hogy a hegy egyáltalán nem kínál lehetőségeket, de az előrejelzésben feltűnő ablakok (gyakran inkább rések) folyton-folyvást változnak, elmozdulnak, bezárulnak…” – írt még Dávid az alaptáborból a csúcsmászás megindítása előtt.

Dávid a két filmes serpával együtt kb. 8115 méterről az életük megóvása érdekében visszaereszkedtek a négyes táborba, innen csak a hajnali órákban indultak el alacsonyabb magasságba.

forrás: Everest Expedíció FB oldal

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4212542475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása