Ha egy évig jól tartja a tyúkokat, akkor ingyen ad Önnek az ÉTH!
2017. június 01. írta: BoldogÉ

Ha egy évig jól tartja a tyúkokat, akkor ingyen ad Önnek az ÉTH!

tyuk-tartasa_-hogyankell-hu.jpg

Indul a TYÚKOKKAL A KÖRNYEZETVÉDELEMÉRT program, amely a biológiailag lebomló hulladékok mennyiségének szeretné csökkenteni. Az ötlet remek, reméljük minél többen kedvet kapnak!

Az érdi állattartási rendelete lehetővé teszi, hogy a kertes családi házas övezetekben a lakók tyúkokat tartsanak. Az ÉTH Nonprofit Kft. kísérleti jelleggel elindítja a Tyúkokkal a környezetvédelemért című programját A cél az, hogy hasznosítsuk a háztartásokban keletkező biológiailag lebomló hulladékot. Lényege, hogy a lakók igénylése alapján – ingyen – 3-5 db tyúkot helyeznek ki a háztartásokba.

Azt várjuk, hogy a gazda jó gazda módjára egy éven keresztül gondoskodjon az állatok tartásáról. Saját költségén etesse, itassa őket, s természetesen őt illeti meg az állatok haszna, a tojás. A gazda egy év után szabadon rendelkezik a jószágokkal, tovább tarthatja, eladhatja, vagy akár le is vághatja őket.

Mit vár az ÉTH Nonprofit Kft. az ingyen tyúkért cserébe?

A tyúkokat az úgynevezett kapirgálós módon kell tartaniuk a gazdáknak. Etessék meg vele a konyhai és a zöld hulladékot. Ez elérheti a 30 kg/tyúk/év mennyiséget is. A tyúk ezt meghálálja. Ettől lesz sárga a tojás.

Természetes, hogy ez nem elegendő, szükség lesz a hagyományos takarmányokra is.

Hogyan tehet szert a tyúkokra? Mit kell tenni annak, aki tyúkot szeretne?

Jelentkeznie kell az ÉTH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatánál a 23/522 600 telefonszámon vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@eth-erd.hu címen.

Meg kell ismerni a tartási feltételeket, vállalni kell azt, hogy a gazda nem tesz zöldhulladékot a kukába, biztosítja éves egyszeri ellenőrzési lehetőséget, valamint azt hogy amennyiben a tyúkokat idő előtt levágják, megtérítik a tyúkok árát összesen 600 Ft/tyúk árban.

A tyúkokat az itt letölthető nyilatkozat aláírását követen a későbbiekben egyezetett időben és helyen kaphatja meg.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1612557175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása