Az érdiek leállíttatták a hulladékégetést Veresegyházán
2017. június 03. írta: BoldogÉ

Az érdiek leállíttatták a hulladékégetést Veresegyházán

hulladekegetes-greenfo-hu.jpg

Nem rendelkezett megfelelő hulladékgazdálkodási engedéllyel Veresegyház önkormányzata, ezért leállíttatta a város Ivacs településrészén található hulladéktelepen a szemétégetést az Érdi Járási Hivatal.

Az önkormányzat engedélye nyílt területen zajló, irányított égetésre vonatkozik, ám a területen nemcsak tiszta fa és növényi hulladékot, hanem ami csak volt, csomagolási hulladékokat, ragasztott OSB lapokat, laminált falemezeket, kezelt fából készült ládák műanyag leszorító pántjait, illetve azok égett maradványait is felfedezték a környezetvédők.

Az önkormányzat szerint minden legális, a katasztrófavédelem engedélyével történik, a környezetvédők azonban bejelentést tettek az illetékes kormányhivatalnál, ahol vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az érdi járási hivatal közölte: a területre az önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezete szállította a hulladékot, ám nem rendelkezett az ingatlanra vonatkozó, hatályos hulladékgazdálkodási engedéllyel.

Címlapfotó: greenfo.hu  /illusztráció/

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6412561857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása