Ipari park az Elvira -majorból
2017. június 06. írta: Cseri Pál

Ipari park az Elvira -majorból

elviramajorerd-agraragazat-hu.jpg

A párját ritkító érdi génbank kormányzatoktól függetlenül veszélyeztetett helyzetben van. Hogy miért fontos az Elvira-majorban működő génbank?A spekulációs nyomásokra érthető módon újból és újból felmerülnek újabb és újabb ipari és logisztikai fejlesztéseknek helyet adó területek átminősítési lehetőségei.

Ahol barackos vagy szántó van, ott legyen inkább ipari park - mondják -, mert kell az iparűzési adó, kell a bevétel! Miközben Érd szerepe egyértelműen kertváros, míg a fővárosban, s szűkebb környezetünkben is, de még a tágabb agglomerációban is hatalmas rozsdaövezetek vannak- írta az erdlako.hu

Egykori iparterületek, vasúti területek, alulhasznosított, ám jellemzően belterületbe vont és közművesített területek. Olyan területek, melyeket az elmúlt századokban már elvettünk a természet elől, de nem hasznosítjuk megfelelően. Ipart inkább oda kéne telepíteni, s nem mezőgazdasági területekre.

Nem véletlen, hogy az agglomerációs törvény gátat is szab a főváros környéki területeken a beépítéseknek. Igaz, olyan szabályozás viszont nem ismert, mely az ebből fakadó egyensúlytalanságokra kompenzációt hirdetne: az iparosodottabb területeken keletkező adóbevételekből a kertvárosiasabb területek feladatellátásaira is kellene áldozni. Gondos, előrelátó és fenntartható

 

Címlapfotó:agraragazat.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9312567931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása