Valami lesz: 1468 millió a Romicsra
2017. június 12. írta: BoldogÉ

Valami lesz: 1468 millió a Romicsra

romics_fejlesztes-erden-blog-hu.jpg

A Romics László Egészségügyi Intézmény fel újítását a következőképp tervezeik: a már meglévő Alsó u.-i épületszárny energetikai felújítása, tüdőgondozói ellátás áthelyezése egészségügyi intézménybe. Emellett halaszthatatlan műszer beszerzés is szükséges.

A Felső u. 39-41. B épület teljes felújítása ezen belül kiemelt a hőszigetelése, épületgépészeti és energetika átalakítása:Ennek a fejlesztésnek a célja az Érd Megyei Jogú Város fenntartásában lévő Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény energetikai célú korszerűsítése és a kor követelményeinek megfelelő belső struktúra kialakítása.

A fejlesztés alapvető célja, hogy az Intézmény a következő 20 évben az eddigi fejlesztések során elért magas színvonalú, gazdaságos és fenntartható ellátást nyújtson Érd Megyei Jogú Város és térsége, mint ellátási terület, lakosságának. Ennek érdekében szükséges a 1981 és 1991 közt épült régi épületrészek komplex felújítása, ezzel is hozzájárulva az intézmény ellátási területén lakó több mint 92.000 fő költséghatékony, magasabb színvonalú ellátásához.

A beruházás tervezett fontosabb elemei: nyílászárók cseréje, akadálymentesítés, hőszigetelés (homlokzat, lábazatok, födémek, tető), a Labor épület tetejének átalakítása (magas tető kialakítása, fűtési rendszer korszerűsítés, víz- és csatornarendszerek cseréje, szellőzőrendszer kialakítás, világítótestek cseréje, villamoshálózat felújítása, megújuló energia hasznosítása (fotoelektromos), ÁNTSZ előírásoknak megfelelés (belső burkolatok), meghibásodott, elavult műszerek cseréje.

A technológiai fejlődések miatt a műszerek megújítása ma már elengedhetetlen. Az utóbbi hónapokban műszerek sorozatos meghibásodása észlelhető, pótlásuk nem tűr halasztást. Az Intézmény régi (B) épületében található műszerek átlagéletkora 12 év. Ezek döntő többségét 1-2 éven belül le kell cserélni. Jelenleg a Tüdőgondozó önálló ingatlanon a Hivatalnok út 36-38. szám alatt található.

A működéséhez az épület az alapvető szinten sem biztosított. Az 1972-ben és 1981-ben bővített épület nem akadálymentes, és a belső szinteltolódások miatt gazdaságosan át sem alakítható. A Dr. Romics László Egészségügyi Intézménybe történő beköltöztetése jelentős megtakarítást jelentene az Intézmény számára.Megvalósítás tervezett ideje: 2017. I. félév – 2018 II. félév (?) Megvalósítás tervezett költsége: 1468 millió Ft

forrás és címlapfotó: erden.blog.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7912587061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása