Elvira-majorban ezután pénz virágzik a cseresznye helyett?
2017. július 07. írta: BoldogÉ

Elvira-majorban ezután pénz virágzik a cseresznye helyett?

elvira-major01-erdlako-hu.jpg

Folytatódik az Elvira-major kálváriája, bár az igazságot nehezen fogjuk megtudni, ha az önkormányzat nem igazán kommunikál róla semmi komolyat, csak a pénzt. Gondolom, nem véletlenül, gyaníthatóan nagy susmus megy a háttérben, és milliók fognak gazdát cserélni hamarosan.

Még az úgynevezett helyi lakájmédia is zavarban lehetett a dekódolást illetően, mert a polgármester sajtótájékoztatóján elhangzottakat két féle képen interpretálták, az erdmost.hu az írta, hogy T. Mészáros András a következőket nyilatkozta: „nem célunk egyetlen fa kivágása sem.”  Míg az ugyancsak kézi vezérléssel működő, keményvonalas erdioldal.hu szerint azt, hogy “Egyetlen fát sem fogunk kivágni.” Nem kell nyelvésznek lenni, hogy meglássuk a két mondat között a különbséget.

Bárhogy is alakul a dolog, azért a helyi viszonyokat ismerve elég elképzelhetetlen egy ipari park megépítése fakivágás nélkül. Mindenesetre az önkormányzat nagyon akarja az ipari parkot, mert az nem csak az adó miatt és a munkahelyek miatt lehet jó, ha nem a visszacsurgatott pénz miatt is, bár álmunkban sem mernénk semmi törvénytelenség gondolni.

Hogy lesz az ipari park az még vita tárgya, de az önkormányzat szándékai már ismertek ITT olvashatnak róla.

A probléma csak annyi, hogy ha tényleg erre a területre építik meg az ipari parkot, már bukott a mutatvány és nyilvánvalóan nem igaz, hogy nem vágnak ki egyetlen fát sem, ugyanis az érintett területnek egy nagy részén, ami ipari besorolású, cseresznyés húzódik, ami akkor megy úgymond a „levesbe.”   A többi 200-300 hektár besorolása napirenden van, csak addig nem sorolják be, amíg nincsenek tisztában vele, melyiket kapják meg az államtól.

Amit látnia kell mindenkinek, hogy ezek a területek, ahol ipari létesítményeket akarnak létrehozni, kiemelten jó termőterületek, tehát ha valójában ezt akarják átsoroltatni ipari területté, akkor egyrészt nagyon nehezen fog menni a szabályozás miatt, másrészt bűn lenne egy kiemelten jó termőterületet elkótyavetyélni.

Remek összefoglalót készített erről az Érdlakó és rengeteg képben is gyönyörkedhetnek.

Tehát ha még mindig élnek a Modern Városok programban leírtak, lesz fakivágás, nem is kevés.

Egyébként azt nem értem, miért nem lehet kiállni a városlakók elé, és pontosan szépen elmondani, hol lesz az a park, miért ott, és miért lesz jó mindenkinek.

Amíg ez nem történik meg, ráadásul még a lakájmédia is zavarban van, csak találgatni lehet.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4712647865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása