Világsztár lesz az érdi Milák Kristófból az év fő eseményén, az úszó Vb-n?
2017. július 12. írta: BoldogÉ

Világsztár lesz az érdi Milák Kristófból az év fő eseményén, az úszó Vb-n?

milakkristof-utanpotlassport-hu.jpg

Látták a férfi 200 méteres pillangóúszás világranglistáját! Az idén a második legjobb idő Milák Kristófé. Ő lehet az idei Vb egyik meglepetése.

Az érdi fiúnk az 1:53.79-es, junior-világcsúcsot jelentő időt június végén úszta a netanyai ifjúsági Európa-bajnokságon, amivel meg is nyerte a versenyt.

A 17 éves úszó egy éve, a hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnokságon robbant be a nemzetközi élvonalba, amikor nemcsak a mezőnyt, saját magát is alaposan meglepte, hogy 200 pillangón elsőként csapott a célba. A jelenlegi szövetségi kapitány, Sós Csaba akkor meglepő kijelentést tett, miszerint Milák a ritmust, légzést váltogatva, gazdaságtalanul úszott: „Nem tudja még úszni ezt a számot, és mégis nyert, ez már világszínvonal.”

Kristóf a jelek szerint nagyon is tudja úszni a 200 pillangót, ezen a távon azonban nem láthatjuk a budapesti vizes vb-n, mert a debreceni országos bajnokságon a második lett Kenderesi Tamás mögött. Slusszpoénként azonban 100 méter pillangón legyőzte Cseh Lászlót, s ideje (51.98) a hazai ranglista második helyét, azzal együtt a felnőtt-világbajnokságon való indulást jelentette.

(nso)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4512658789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása