Felnőtt politikusok veszekednek az Ifjúsági Önkormányzaton, avagy T.Mészáros óvóbácsi és az ő kis csipet csapat képviselőtestületének mindennapjai
2017. július 28. írta: BoldogÉ

Felnőtt politikusok veszekednek az Ifjúsági Önkormányzaton, avagy T.Mészáros óvóbácsi és az ő kis csipet csapat képviselőtestületének mindennapjai

erd-varoshaza-panoramio_hu.jpg

Nemrég levelet kaptunk a baloldali ellenzéki pártoktól, amelyben arra kérnek, bennünket, hogy tegyük közzé a véleményüket, egy, a polgármester véleményét tükröző, az Érdi Újságban idén július 5-én megjelent cikkről.

Igaz, már eltelt 3 hét, de jobb későn reagálni mint soha persze. Úgy gondoltuk helyet adunk ennek, természetesen a korrektséget betartva, az eredeti cikket, azaz T.Mészáros András véleményét is ide citálva.

Döntsék el Önök kedves Olvasók, mi a véleményük erről.

T.Mészáros véleménye az Érdi Újságban:

ifi-erd-hu-cikk.jpg

Az ellenzéki képviselők nyílt levele:


T.Mészáros András Úr

Érd Megyei Jogú Város

Polgármestere

Tisztelt Polgármester Úr!

Az Érdi Újság 2017. július 5-én megjelent száma tudósított Polgármester Úr sajtótájékoztatójáról, amelyet „Támadja a baloldal az Ifjúsági Önkormányzatot” címmel tartott.

Mi, az MSZP-DK-Együtt önkormányzati képviselői csoportja visszautasítjuk megalapozatlan, hazug állításait.

Az Ifjúsági Önkormányzat megalakításáról szóló döntéshozatalban nem vettünk részt. Ezt azért tettük, mert a városvezetés, és Ön személyesen antidemokratikus módon kizárta az érdemi vita lehetőségét. Nem a fiatalokkal volt vitánk, hanem Önnel, az Ön által képviselt gondolkodással, értékrenddel. Ha a város vezetése előzetesen, akár formálisan, akár informálisan egyeztetett volna, akkor nagy valószínűséggel nem került volna sor a 2015. március 15-i kivonulásra. Utólag is az a benyomásunk, hogy Önök szándékosan teremtettek olyan helyzetet, amelyben nem maradt más lehetőségünk, mint a kivonulás.

Nem célunk és nem is volt célunk a diákság és választott testülete bevonása a pártpolitikai csatározásba. Ellenkezőleg, ez ellen határozottan tiltakoztunk mindig is.

Nem tudni mit ért Polgármester úr azon, hogy a diákság a baloldali képviselők „állandó provokációinak” van kitéve. Hacsak azt nem, hogy szerettük volna közelebbről megismerni őket, munkájukat, gondolkodásukat. Sajnos, ez valóban nem sikerült. Meghívásunk visszautasításra talált. Ezt tiszteletben tartjuk.

Polgármester Úr!

A fiatalok és szüleik valóban védtelenek a hatalmat gyakorló politikusok támadásaival szemben. De nem a baloldali politikusok támadják őket, nem mi követünk el „alávaló, aljas tetteket” ellenük, nem mi támadjuk a fiatalokat „politikai céljaink elérése érdekében”.

Abban akár egyet is érthetünk: fontos, hogy a fiatalok „megtapasztalják a felelősséget, a demokráciát, az együttműködés fontosságát”. És ha ez így van, úgy kérdezzük, hogy az eltelt több mint két év alatt miért nem adtak lehetőséget arra, hogy mi is elmondhassuk nekik, hogy miként gondolkodunk az oktatásról, életesélyeikről, a többpárti demokráciáról, a demokratikus értékrendről, a demokratikus gondolkodókról, országunk történelméről, felajánlva részükre a szabad értékválasztás lehetőségét. Miért zárják el a fiatalok elől a szabad és önálló gondolkodás és döntés lehetőségét.  Miért fél Polgármester Úr, mitől fél? Miért zárja be a fiatalok gondolkodását egyetlen, zárt rendszerbe.

Polgármester Úr!

Határozottan állítjuk:

  1. A demokratikus ellenzék pártjai nem akarják sem most, sem pedig a jövőben megszüntetni az Ifjúsági Önkormányzat intézményét.
  2. Nem kívánjuk elvenni a fiataloktól azt a lehetőséget, hogy beleszólhassanak saját ügyeik intézésébe. Ellenkezőleg, szélesíteni szeretnénk részvételi lehetőségeiket, a részvételi demokráciát a helyi ügyekben, a diákságot és az oktatást érintő kérdésekben, a kulturált szabadidő eltöltésében kikérni önálló javaslataikat.
  3. Nem akarjuk elvenni sem most, sem pedig a jövőben azt a pénzbeli juttatást, amely felhasználásáról szabadon és csak remélni tudjuk, hogy minden befolyástól mentesen dönthetnek.
  4. Nem akarjuk elvenni a demokratikus választás és demokratikus döntések lehetőségét. Mint korábban írtuk, szélesíteni szeretnénk jogaikat.

Polgármester Úr!

A FIDESZ „nagy sikerű” oktatáspolitikájának hatására, még az előző ciklusban Érd önként adta át iskoláit az államnak. És nem elég az iskolák államosítása, ezt tovább tetézte, hogy az állam által elvett iskolák működtetéséhez Érdnek, a polgármester 2015. december 3-i tájékoztatása szerint havi közel 36 millió forinttal kell hozzájárulnia. És ekkor még nem szóltunk az oktatáspolitika katasztrofális változásairól.

Nem tőlünk kell megvédeni az érdi diákság függetlenségét, nem tőlünk kell megvédeni az Ifjúsági Önkormányzatot. Ha valakitől meg kell védeni őket, akkor Öntől, illetve Önöktől.

Érd, 2017. július 25.

                                                                                          Tisztelettel:

 

szucsgabor-havasi-romhanyi.jpg

                 Szűcs Gábor                                       Dr. Havasi Márta                                Csornainé Romhányi Judit

MSZP-DK-EGYÜTT képviselőcsoport

A képeket természetesen mi tettük fel, nem voltak benne az eredeti cikkben illetve levélben.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4912697331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása