Magyarország Tortája 2017 - kihirdették a győztest. Most még csak nézheti az összes döntős tortát, Érden augusztus 19-től megkóstolhatja őket!
2017. augusztus 11. írta: BoldogÉ

Magyarország Tortája 2017 - kihirdették a győztest. Most még csak nézheti az összes döntős tortát, Érden augusztus 19-től megkóstolhatja őket!

orszagtorta2017-sutichef-hu.jpg

Tegnap a Parlament Vadásztermében kihirdettük Magyarország Tortája 2017 és Magyarország Cukormentes Tortája 2017 verseny győzteseit.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Idén 29 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:

Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest

Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva.

balatonimogyoros-sutichef-hu.jpg

 

Szent Erzsébet torta – Hisztéria Cukrászda, Budapest

Áfonyás sajttorta, roppanós diós piskótán. Diós dacquise piskóta, áfonyás tejcsokoládé mousse, áfonyazselé betét, mascarponés sajt mousse áfonyás tükörzselével bevonva.

szent-erzsebet-sutichef-hu.jpg

 

Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest

Diós csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva.

zalai-gesztenyes-sutichef.jpg

 

Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest

Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládé mousse, feketeribizli krém, fekete tükörzselével bevonva.

fertodi-fekete-sutichef-hu.jpg

 

Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Málnás ropogóson citromos, aszaltgyümölcsös felvert, beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.

ingyom-bingyom-sutichef-hu.jpg

 

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdette ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolják a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.

Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

És hogy milyen is a Balatoni Habos Mogyoró?

A torta mogyorós habtészta alapú, melyen mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell, mogyoró hab rétegződik, és mogyoróolajos áthúzóval lett bevonva. A „Balatoni” jelző, a dél-balatoni régió jellegzetes és ízletes csonthéjas gyümölcsére, a mogyoróra hívja fel a figyelmet, a régióban jelenleg is találhatók remek zamatú gyümölcsöt termő ültetvények. A nyertes torta készítője is dél-balatoni termelőtől származó mogyoróolajat használt a tortához.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei:

Homok arany – Horváth Cukrászda

Kócos Kajszi - Édességlabor

Málnás zöldségtorta – Frer Cukrászda

Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda

Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda

Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

(MTI, sutichef.hu)

 

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9212734316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása