Vasárnap is fennakadások a Tesconál: késhet a megrendelés, áruhiány is előfordulhat
2017. szeptember 10. írta: BoldogÉ

Vasárnap is fennakadások a Tesconál: késhet a megrendelés, áruhiány is előfordulhat

tesco-tuntetes-kdfsz-hu.jpg

Érdemes egy kis összegzést tenni az elmúlt 2 nap sztrájkja után.

Pénteken csak minden ötödik tescós dolgozó sztrájkolt, szombaton már minden második! – hívta fel a figyelmet Hoványi Zsolt, a KDFSZ sztrájkbizottságának tagja tegnap este hét órakor.

Országszerte 120 tiltakozó áruházból közel 30-at kénytelenek voltak bezárni szombaton, a Tesco által jegyzett 202 üzletnek több, mint a felében fennakadást vagy bezárást okozott az akció. Tegnap a vállalat hivatalos közlése szerint az egységek negyedét sodorta magával a dolgozók tiltakozása. A szervezők megállapítása szerint viszont arányaiban az egyes áruházakon belül a szombati napra beosztott dolgozók mintegy 80 százaléka részt vett a mai sztrájkban.

– Gyakorlatilag a résztvevők létszáma országosan összességében több ezresre tehető. A KDFSZ folyamatosan szondázza a munkavállalókat: este hét óra előtt egyre erősebb volt az elhatározás, hogy tovább kell emelni a mostani összefogás erejét! – fogalmazott Hoványi Zsolt.

A Tesco közleményben tudatta 19 óra után, hogy ezekben az órákban mintegy 179 üzletük üzemel a 206-ból.

„Az országban összesen működő 206 áruházunkból jelenleg 179 van nyitva, 27 (12 hipermarket, 15 kisbolt) áruházunk pedig zárva tart, mivel ezekben nem biztosított a vásárlók megfelelő színvonalú kiszolgálása (ez a szám egyébként kisebb mint tegnap este 9-kor)” – állt a közleményben.

A munkabeszüntetés miatt gondok adódhatnak a hétvégén az online megrendelt áruk házhoz szállításával, a csomagok összeállításával. Már az úgynevezett dotcom (online kiszállítás) rendszerébe is begyűrűzött a sztrájkhangulat: szombat este a fővárosban a csepeli, illetve a Megapark bevásárlóközpontban működtetett internetes kiszállítás munkatársai is törvényesen letették a munkát – mondták a sztrájkközpontban.

Ez azt jelenti, hogy egyes területeken akadozhat a hétvége további részében a házhoz rendelt csomagok kiérkezése, csúszás a kiszállításban szinte biztosan várható. Amiatt is, mert a herceghalmon működő logisztikai raktárban is több munkafolyamat leállt mostanra, emiatt például már péntek éjjel is előfordult, hogy a Fogarasi útról visszafordultak a kamionok a friss szállítmánnyal, mert nem volt, aki átvegye azt a boltban.

Szombat este a „sztrájk-sújtotta” üzletek állapota a szakszervezetek tájékoztatása szerint „borzasztó, lepusztult” állapotban van, rengeteg a visszáru, nincsenek töltve a polcok, üresek a pékségek, több helyen a csemegepultok. Az árufeltöltés szinte megszűnt az elmúlt két napban azokban a boltokban, ahol péntek óta sztrájkolnak a dolgozók.

A legközelebbi egyeztetés hétfőn folytatják a Tesco és a szakszervezetek képviselői.

(kdfsz)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9012818702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása