Hát aztán tényleg búvárkodni fogunk Érden? (érdi mesék)
2017. szeptember 24. írta: BoldogÉ

Hát aztán tényleg búvárkodni fogunk Érden? (érdi mesék)

bekaember-hupont-hu.jpg

Vót egyszer, vagy kétszer vót má’ nem is tudom, vót egy város, amit Érdnek híttak, a háta mögött meg a nagyon rossz utak városának.

Szegény pógármester márt tisztára kész vót az egésztő’: olyan gyorsan romlottak az utak, amilyen gyorsan ő szítta a cigiket. Nagyon nagy dohányos vót aztat mondják.

Valami átok ült a városon, egy gonosz varázsló büntette az embereket, vagy egy sárkány már nem is tudom.

Már alig mertek kimenni az uccára a pógárok, mert óránként lett egy gödör az úton: hiába gyüttek felújítani, két óra múlva ugyanolyan nagy gödör éktelenkedetett a helyén, hullámzott a sok ucca, mintha a tengeren lettek vóna szegény érdiek.

De vótak más gondok is. Elhatározták a városi nagyokosok, hogy az üres fődekre víztározót építenek, hogy oda gyűjcsék a vizet, ami nem is lett vóna nagy gond, csakhogy beígértek az érdi népnek egy strandot is, ahol még búvárkodni is lehet. Tudták, hogy nagy hazugság az egész, de mit vót mit tenni, megígérték, hát muszáj lesz mecsinyálni.

Összegyűjtötték hát a sok esővizet meg más mocskot és a pógárok nyakába engedték. Vót is nagy felháborodás, hogy ez nem strand, héj.

Aztán megígérték, hogy megtiszticcsák a vizet, a Simó alpógármester, aki világhírű búvár vót, és ingyé oktatja a gyerekeket a zavarosba búvárkodásra.

Így hát végűl, híjniuk kellett vajákos asszonyokat, hogy varázsolják tisztává a vizet, ha már elkőtötték a város pénzét erre a dologra.

Itt a vége fuss el végre ...

címlapfotó: hupont.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8912890520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása