Az Állami Számvevőszék szerint az Érdi Sport kft gazdálkodása sok kívánnivalót hagy maga után
2017. október 08. írta: BoldogÉ

Az Állami Számvevőszék szerint az Érdi Sport kft gazdálkodása sok kívánnivalót hagy maga után

erdi-noi-kezilabda-kezilabda-live.jpg

Néhány napja fejeződött be az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálat az Érdi Sport Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-nél

Végeredményben az Önkormányzata az Sport Kft. feletti tulajdonosi joggyakorlá- sának kereteit összességében a jogszabályoknak megfelelően kialakította, a feladatellátás feltételeit biztosította, tulajdonosi jogait szabályszerűen gyakorolta. Rendeletalkotási kötelezettségét teljesítette, a Társaság beszámolóit jóváhagyta, vagyis amit egy testület a feltételek kialakítása terén meg tehet, azt ők megtették, ezzel nincs is gond.

Az Állami Számvevőszék a Társaság vagyongazdálkodásával kapcsolatosan talált komoly kifogásokat.

A gazdálkodással kapcsolatos szabályzatait ugyan elkészítette, azonban a számviteli politikáját és az eszközök és források leltározási szabályzatát nem aktualizálta, számlarendjét nem tartotta karban. Az adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát továbbá, a közbeszerzési szabályzatát nem készítette el.

Beszámolási kötelezettségeit alapvetően teljesítette, azonban az egyszerűsített éves beszámolók kiegészítő melléklete nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően mutatta be az előírt tartalmi elemeket.

Az ÁSZ is szóvátette, amit rengeteg érdi önkormányzati cégnél mi is tapasztalunk, hogy a közérdekű és közérdekből nyilvános adatainak közzétételi kötelezettségének a Sport kft nem tett eleget.

A Társaságnál a bevételek, és az értékcsökkenés elszámolása megfelelő, a személyi jellegű ráfordítások elszámolása nem megfelelő volt. A ráfordítások elszámolása megfelelő volt, ugyanakkor a Társaság a közbeszerzésre vonatkozó jogszabályoknak nem minden esetben tett eleget. Önköltségszámítási szabályzattal a belső előírásai ellenére nem rendelkezett.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy nem rég kaptak ismételten több tízmillió forintot.

Az egész ÁSZ jelentést ITT olvashatja!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9112939727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása