Lesz-e felelőse, az Érdi Sport kft 5.000.000 Ft-os pénzbüntetése miatt
2017. november 04. írta: BoldogÉ

Lesz-e felelőse, az Érdi Sport kft 5.000.000 Ft-os pénzbüntetése miatt

penzeso-eredeti-balrad-com.jpg

A Közbeszerzési Döntőbizottság az Állami Számvevőszék kezdeményezésére az Érdi Sport Kft-t elmarasztalta és megbüntette.

A jogcím, „Sportcsarnok rendeltetésszerű használatához szükséges tárgyi eszközök beszerzése (megvétele), valamint a sportcsarnok rendeltetésszerű használatához szükséges egyéb befejező munkálatok elvégzése” tárgyú beszerzésekor elmulasztott közbeszerzési eljárás mellőzése volt.

Az ÁSZ által kezdeményezett eljárásban megállapították, hogy a beszerző megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt. A Döntőbizottság az Érdi Sport kft-vel szemben 5.000.000.-Ft, azaz ötmillió forint bírságot szab ki.

A Döntőbizottság a beszerzési és a jogorvoslati eljárás során keletkezett iratok, a hivatalbóli kezdeményezés és a beszerző észrevételei alapján állapították ezt meg.

Röviden arról van szó, hogy a mellékletként csatolt megbízási szerződés, számlák, teljesítésigazolások, kifizetést igazoló bizonylatok szerint a kft megbízási szerződést kötött 2013. június 20-án határozott időre, 2014. december 31-ai hatállyal, hogy a szállítóval nettó 240.000.000.-Ft értékben, a sportcsarnok rendeltetésszerű használatához szükséges tárgyi eszközök beszerzése (megvétele), valamint a sportcsarnok rendeltetésszerű használathoz szükséges egyéb befejező munkálatok elvégzése céljából. A fenti kötelezettségvállalást közbeszerzési eljárás lefolytatása nem előzte meg.

Ki a felelős?

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr513173568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása