Mikor jutunk idáig? Két nap alatt felhúznak egy házat Érden is
2017. november 04. írta: BoldogÉ

Mikor jutunk idáig? Két nap alatt felhúznak egy házat Érden is

komuvesrobot-magyarepitok-hu.jpg

A hazai építőipar gépesítését a túl hosszú vállalkozói lánc és a tőkehiány is fékezi, ezzel együtt a hatékonyság növelése egyre sürgetőbb feladat.

Magyarországon is egyre több építőipari vállalkozó ismeri fel, hogy technológiai fejlesztések nélkül kihullhat a rostán. A világtrend azt a követelményt támasztja, hogy „Nyugat-Európában már a kőművesmunkák automatizálása jelenti a kézzel fogható jövőt.” Az egyik nagy nyugat-európai építőipari konszern asztalán már olyan a géptervek fekszenek, amelyek önállóan, emberi kéz nélkül, komplett házak falazatát képesek felhúzni.

Egy 2015-ben bejelentett ausztrál fejlesztés: a The Independent cikke szerint a Hadrianus nevű robot óránként ezer téglát tesz a helyére, és két nap alatt képes felépíteni egy házat.

Az ausztrál újítás egyik fő célja az egyre fokozódó munkaerőhiány kezelés volt. A hazai ágazatra ugyanígy igaz, hogy rákényszerül az emberi erőforrás gépi kapacitással történő kiváltására.

A teljes cikket elolvashatod a magyarepitok oldalán!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3013173206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása