Készüljön, hamarosan több, mint 1 évig Kelenföld és  Érd felső között megszűnik a vonatközlekedés
2017. november 19. írta: BoldogÉ

Készüljön, hamarosan több, mint 1 évig Kelenföld és  Érd felső között megszűnik a vonatközlekedés

erdfelso-zarva-vasutallomasok-hu.jpg

Megérkezett a tájékoztatás Érd-Felső, vagyis a 40a vonal, felújítás alatti menetrendbeli szerepére vonatkozóan, amelyet  a MÁVSTART Vasúti Személyszállítási Zrt - az érdi polgármester megkeresésére - adott ki:

A fővárosba délnyugati irányból befutó székesfehérvári vonalon, a Kelenföld-Tárnok szakasz felújítása után, a 2013/2014-es menetrendváltást követően új menetrendi struktúra került bevezetésre, ahol jelentős menetidő-csökkenésre nyílt lehetőség, a korszerű FLIRT motorvonatokra tekintettel.

Az új rendszerben Budapesten belül két útvonalon közlekedő járatok egész nap 30 percenként követik egymást a közös szakaszon, azaz Érd alsó/Érd felső és Székesfehérvár között. Ezek közül a Kőbánya-Kispest - Ferencváros - Kelenföld - Budatétény - Érd felső - Tárnok - Martonvásár útvonalon 60 percenként közlekedő személyvonat az, amely Tétényligeten is megáll.

Az új, sűrített menetrendi struktúra azonban meghatározta az elővárosi vonatok beilleszthetőségének lehetőségeit is. A menetrendi kényszer következtében ezért a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő elővárosi vonatok menetrendjén változtatni kellett, amelyet szükségszerűen a megállási rend módosításával lehetett megoldani, most óránként egy lenne közlekedtethető, a korábbi csúcsidei 30 perc helyett.

A Kelenföld és Százhalombatta állomások között 2017. szeptember 1-jétől kezdődött és a jövő évben is folyamatosan zajló a pálya felújítás és átépítés miatt egyelőre csak a jelenlegi menetrendi kapacitások mellett (alkalmanként azok korlátozásával) tudják biztosítani szolgáltatást, így újabb vonatok megállítására Tétényligeten pillanatnyilag nincs lehetőség.

Továbbra is biztosított azonban az S36 vonatok közlekedtetése, amelyek Budapesten belüli utazási lehetőségeken túl számos távolsági csatlakozást is megadnak.

A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. előzetes tájékoztatása alapján az átépítés technológiája miatt 2018. február 26-tól 2019. március 31-ig a Kelenföld - Érd felső vonalszakaszon a vasúti közlekedés szünetel. Ez újabb többlet kapacitást jelent a 30a vonal menetvonal lehetőségeiben, amely jelentősen behatárolja a maximálisan közlekedtethető vonatok mennyiségét, a pontos menetrend még tervezés és kidolgozás alatt van.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5313311281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása