Nyugdíjasokat keres a Tesco, hogy csökkentse a létszámhiányt
2017. december 08. írta: Cseri Pali

Nyugdíjasokat keres a Tesco, hogy csökkentse a létszámhiányt

tesco_1.jpg

Nyugdíjas-szövetkezetekkel is együttműködik itthon a Tesco, hogy csökkentse a létszámhiányt - mondta a Világgazdaságnak Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. ügyvezető igazgatója.

A társasági adó és a munkáltatói járulék csökkentése is hozzájárult a bérmegállapodáshoz – közölte a VG-nek adott interjújában Pártos Zsolt, a Tesco hazai ügyvezetője.

Azt mondta, a létrejött megállapodás azt jelenti, hogy idén január óta átlagosan 33,6 százalékkal növekedtek a bérek, ami mögött egy többlépcsős, 11,1 milliárd forintos bérfejlesztés áll.

A munkavállalókra nehezedő nyomást próbálják csökkenteni, de Pártos Zsolt szerint itt a dolgozói létszám megemelésén túlmutató problémáról van szó, amelynek feltárására a szakszervezetekkel közös munkacsoportokat hoztak létre például a pénztárosok, az árufeltöltők vagy a pultosok leterheltségének vizsgálatára.

"Egyrészt adott a piaci környezet, ahol a rekordalacsony munkanélküliség mellett jóval nagyobb kihívás új munkatársakat találni, mint néhány éve, másrészt szembe kellett nézni azzal, hogy a meglévő erőforrásainkkal, így a műszakbeosztással, az óraszámokkal is lehet hatékonyabban gazdálkodni" - közölte.

A szakszervezeti megállapodással összhangban felvettek több száz új kollégát, és bíznak benne, hogy a béremelés is vonzóbbá teheti a Tescót. A toborzásban a meglévő dolgozókat is érdekeltté tették, a karácsonyi időszakban például 40 ezer forintos bónuszt kapnak, ha az ajánlott személy legalább három hónapig náluk dolgozik.

A diákszövetkezetek mellett pedig nyitnak a nyugdíjas-szövetkezetek felé is, az elmúlt két hétben már néggyel kötöttek megállapodást, de a számuk rövidesen ennek a többszöröse lehet.

Az ügyvezető megismételte, hogy a Tesco hosszú távon gondolkodik mind a régióban, mind pedig a magyar piacon. Ehhez szerinte hozzájárul az is, hogy az utóbbi években itthon is adva volt a kiszámítható gazdasági környezet és a megfelelő jogszabályi háttér.

(hvg)

A kép illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3113455633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása