Vajon milyen lehet a közszolgák élete Érden?
2017. december 14. írta: BoldogÉ

Vajon milyen lehet a közszolgák élete Érden?

erd-varoshaza-panoramio_hu.jpg

Ebben a drámaian átpolitizált helyzetben nem lennék állami alkalmazott, semmilyen hivatali, vagy önkormányzati dolgozó, mert bizony kemény súlyokat kell cipelniük.

Egyrészt, ahogy ismerőseinktől halljuk, itt Érden is, rengeteg plusz munkát végeznek, erre persze mondhatja a többi polgár, a versenyszférában is így van. Maga a polgárokkal kapcsolatos szakmai munka megoldható valahogy, még akkor is, ha ezen a területen is munkaerőhiány van.

Mi azonban elsősorban arra gondolunk, hogy finoman fogalmazva az ideológiai ránehezedés ezeket az itt dolgozókat sokkal jobban veszélyezteti. Nyilván  van olyan , aki ezt nem így fogja fel, akár örömmel megy párt ügyben gyűjteni munkaidőben is például. Persze kérdésként felmerül, hogy miért az adófizetők pénzén teszik mindezt. Ráadásul jónéhányan, akik nem értenek egyet, és szerintünk ők vannak többségben, nem merik visszautasítani a hasonló ajánlatokat, mert az állásukkal játszanak. Őket  például ki védi meg?

Most, hogy lassan ráfordulunk majd a választási hajrára jöhet megint  a feketeleves nekik.

Az a helyzet biztosan nem fordul elő most, hogy a neki nem tetsző cikkek miatt leszól a polgármester a helyi újságba, hogy álljon meg a menet, erről nem írhattok, vagy nem úgy. Felkopna „szegények” álla.

És a sajtómunkások még csak nem is állami alkalmazottak. Mint a bolsevik-kommunista rendszerben: meg kell újra tanulnunk a szavak között olvasni.

És még mennyi történet lehet széles e városunkban, ami még pletyka szintjére sem tud emelkedni. Egy ilyen közegben, mit tehet az állami alkalmazott, amikor lehet, hogy nézik a Facebookon, mit oszt meg, jó, mondjuk ma már ez az üzleti szférában is elfogadott, sőt vannak külön erről is szóló céges etikai kódexek, de akkor is „ledarálhatja” az embert rendesen.

Még az is lehet, hogy kötelező elmenniük bizonyos rendezvényekre, amelyek hivatalosan nem pártpolitikai események, de számon tartják, akiknek ez a dolguk, hogy ki van ott és ki nincs. Persze az ilyesmi is csak puszta feltételezés.

És ilyenkor mit tegyen az ember, ez a fogós kérdés. Aki egyetért a regnáló hatalommal, annak ezzel semmi dolga, aki meg netán más véleményem van, vagy úgy tesz, mintha oké lenne minden, vagy nem, és aggódik mikor jön el a kirúgás ideje.

Ráadásul azt hallani, hogy  a vezetők kiválasztásánál is sokszor fő szempont a politikai lojalitás, fontosabb, mint az alkalmasság.

Sokkal fontosabb, hogy meghívják a pártkatonákat a rendezvényeikre és az éppen aktuális avatásra, mert tőlük remélhetnek támogatást. A szakmai és emberi szempontok pedig, háttérbe szorulnak.

címlap: panoramio.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6013500543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása