Szóljon már valaki T.Mészároséknak, hogy önkormányzatban ülnek! Miért vásárol közel 80 millióért ingatlant szabadidő központ és szálláshely célra az érdiek pénzéből?
2017. december 15. írta: BoldogÉ

Szóljon már valaki T.Mészároséknak, hogy önkormányzatban ülnek! Miért vásárol közel 80 millióért ingatlant szabadidő központ és szálláshely célra az érdiek pénzéből?

tmeszarosandras-altalukkuldott.jpg

Van itt pénz kérem, megint feleslegesen vesznek ingatlanok.

Arra hivatkoznak az előterjesztésben, hogy  a Velencei úti szabadidő- és sportközpont meglévő területén több fejlesztés is meg fog valósulni, úgymint jégcsarnok-, kézilabda- és vívócsarnok építése, ezért a nevezett területtel közvetlenül határos ingatlanokat megvásárolják.

Tudomásunk szerint többen terveztek már arra a területre hasonló tevékenységet, amelyet most az önkormányzat úgy tűnik meg is akar valósítani.

Vajon miért játszanak T.Mészárosék vállalkozósdit? Netalán más lehet a háttérben?

Ha ez annyira jó üzletnek ígérkezik, miért is nem csapott le rá egy komoly vállalkozó?

Fel is vették a kapcsolatot Molnár Ágnes tulajdonossal, aki értékesíti is a befektetésre szánt területeit azzal a feltétellel, hogy ezzel egy időben önkormányzati ingatlanokat szeretne vásárolni.

Az ingatlanokat már felértékeltették, az értékbecslő által megállapított értéket a tulajdonos el is fogadta. A megvásárolni kívánt ingatlanok az alábbiak:

-       18777/12 hrsz.-ú, 1000m2 nagyságú beépítetlen terület  –  16.200.000,- Ft,

-       18777/13 hrsz.-ú, 1000m2 nagyságú beépítetlen terület  –  16.200.000,- Ft,

-       18777/14 hrsz.-ú, 1315m2 nagyságú telephely                 –  28.300.000,- Ft,

-       18777/15 hrsz.-ú, 1000m2 nagyságú beépítetlen terület  –  14.200.000,- Ft,

-       18777/16 hrsz.-ú, 351m2 nagyságú magánút                      - 2.800.000,- Ft,

azaz összesen: 4666m2  77.700.000,- Ft.

A csavar a történetben, hogy a Molnár Ágnes által benyújtott vételi ajánlattal érintett ingatlanok (Bazsarózsa u. 1., Duna u. 40. és a Kutyavári u. 51.) értékesítése az előterjesztés szerint, a forgalmi érték alapján bizottsági hatáskör.

A háromból van olyan, ami önmagában túllépi szerintünk a bizottság hatáskörét, együttesen azonban nem is kérdéses. Nyilván egyesével próbálják a bizottságon átnyomni.

Azért azt nem értjük, hogy az előterjesztő szerint egyidőben vásárolná meg a kérdéses ingatlant, azonban érdekes módon kimaradt például a három önkormányzati ingatlan értékének legalább a szerepeltetése.

Netalán cserét szeretnének úgy végre hajtani, hogy ne kelljen a nagy nyilvánosságnak kiderülnie az önkormányzati ingatlanok értékének?

Hogy is van ez? Egy újabb mutyi gyanús történet kerekedik ki belőle?

címlap: hivatal által küldött fénykép

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9813503987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása