Szeretnéd te is visszakapni a sikeres nyelvvizsga díját? Itt vannak a részletek!
2018. január 05. írta: BoldogÉ

Szeretnéd te is visszakapni a sikeres nyelvvizsga díját? Itt vannak a részletek!

nyelvvizsga-eduline-hu.jpg

A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az eduline számolt be.

Sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018. január 1-je után megszerzett nyelvvizsga díját, akik most először tették sikeresen, hanem azok is, akik már rendelkeznek alacsonyabb szintű vagy más nyelvből szerzett bizonyítvánnyal. A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik.

A kormányrendelet a 2018. január elseje után letett vizsgákról szól – vagyis a vizsga, dátumát veszik figyelembe.

A Magyarországon akkreditált, középfokú (vagyis B2-es) és felsőfokú (C1-es) angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett SIKERES nyelvvizsgákra, a komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgákra, az általános és a szaknyelvi vizsgákra vonatkozik. Emellett vissza lehet igényelni a nyelvvizsga-honosítás dját is.

A komplex vizsga díját visszakapják, a maximális összeg 34 500 forint, ez természetesen adómentes. Ha valaki 2018. január 1. után, de külön-külön teszi le az írásbelit és a szóbelit, és a két vizsga között egy évnél nem telik el több idő, mind a két részvizsga díját visszaigényelheti. Ezzel szemben azok, akik az írásbelit már korábban, például 2017-ben letették, és 2018-ban csak szóbeliznek, csak a szóbeli díját kaphatják vissza. A külföldön szerzett nyelvvizsgával rendelkezők a honosítás díját kérhetik vissza, szintén maximum 34 500 forintig.

A nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése után egy évük van a visszaigénylésre. Fontos, hogy amikor az írásbeli és a szóbeli előtt befizetik a vizsgadíjat, kérjenek névre szóló számlát, ezzel és egy kitöltött formanyomtatvánnyal kérhetik majd a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál a visszatérítést - ez újdonság a rendelet tervezetéhez képest. Az Új Nemzedék Központ harminc napon belül dönt a visszaigénylés jogosságáról, a jogosultságot ellenőrizik az Oktatási Hivatal nyelvvizsga-nyilvántartásában.

(eduline)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2213551359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása