Vajon hány diák fogadja meg Érden a “Ne menj suliba január 19-én” tanácsot! Iskola helyett több ezer másik diákkal együtt fognak tüntetni?
2018. január 07. írta: Cseri Pali

Vajon hány diák fogadja meg Érden a “Ne menj suliba január 19-én” tanácsot! Iskola helyett több ezer másik diákkal együtt fognak tüntetni?

ne_menj_suliba_denonstralj_az_oktatasert_fesz.jpg

Meghirdették január 19-ére, hogy ezen a (pénteken) délelőtt ne menjenek suliba a diákok, délután 4-kor pedig közösen tüntessenek a Parlament előtt az oktatási rendszer igazságtalanságai miatt!

Azt írják Facebookos felhívásukban, hogy

Álljunk ki együtt egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatási rendszerért, amelyben a diákok nem lesznek agyonhajszolt zombik! Vonuljunk együtt a Parlament elé, hogy egy demonstráció keretében jelezzük: a magyar diákság egy nagy közösség, akik tesznek egy jobb oktatásért, akik kiállnak egy mindenki számára élhető jövőért!

A rendezvény, a diákok szervezésében valósul meg, de a demonstráción korosztálytól függetlenül várnak mindenkit, aki egyetért az ügyükkel.

Az eseményen eddig 7100-an jelezték vissza, hogy ott lesznek és 27 ezren érdeklődnek iránta

A tüntetésre a gyülekező: január 19-én, pénteken 16 órakor a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán.

Szeretnék elérni az oktatás reformját, ahogy írják

“Elegünk van, hogy a 19. századi egyetemes anyagot olyan részletezve tanuljuk, mintha tegnap történt volna és, hogy ezt 7, 8 vagy 9 órában kell megoldani. Igenis fontos tanulni a múltat, de ahogy telik az idő, bővülnek az ismeretek, velük együtt a tananyag, és ez egy idő után borzalmasan felhalmozódik. A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban. Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni és nem lesz szabad az elménk.”

Szerintük csak bele kell nézni például a finn oktatási rendszerbe: nincs osztályzás az első években, ezáltal nem alakul ki stressz a gyerekekben. Nem alakul ki kiközösítés, mert nem csak oktatnak, hanem közösségeket alakítanak. Rövid a napi tanítási idő, ezáltal nem fáradnak el a diákok és jobban tudnak koncentrálni. És ez csak pár példa. Ott a szakértelemre, a kutatásokra és a gyermekpszichológusok véleményére igenis ad az oktatási miniszter. Magyarországon nem. Még csak szakértő oktatási minisztérium sincs, aki odafigyelne a diákokra.

A rendezvény célját úgy összegzik, hogy

  • Összefoglalni a diákság problémáit.
  • Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.
  • Felhívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni.
  • Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.
  • Demonstrálni, hogy nekünk, diákoknak vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk.
  • MEGMUTATNI, HOGY HA MÁS NEM, AKKOR MI FOGUNK VÁLTOZTATNI A RÉGI, ELAVULT OKTATÁSI RENDSZER IGAZSÁGTALANSÁGAIN, MELYEK BENNÜNKET ÉRINTENEK.

 

Címlapfotó:Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért #január19-én! Facebook-oldal

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8813555623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása