Ne csodálkozzanak, ha nem kapják meg a leveleket időben Érden sem. Komoly munkerőhiánnyal küzd a posta
2018. január 09. írta: BoldogÉ

Ne csodálkozzanak, ha nem kapják meg a leveleket időben Érden sem. Komoly munkerőhiánnyal küzd a posta

levelfeladas-posta-hu.jpg

Tegnap kiderült a Parlamentben, egy, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által adott válaszból, hogy komoly munkaerőhiánnyal küzd a posta.

A Magyar Posta Zrt. munkaerőhiánya 2017. év első kilenc hónapjának adatai alapján több, mint 700 fő volt, egészen pontosan 743 fős létszámhiány volt kimutatható , amely jelentős részben a logisztikai területet érintette.

A Magyar Posta Zrt. azt közölte, hogy szerintük az utóbbi időszakban sikerült mérsékelni a munkaerő elvándorlását, és megfordulni látszik a negatív trend . Ezt ők a 2017. évi, a korábbiakhoz képest igen jelent ős keresetnövekedésnek is tulajdonítják.

Egy postai kézbesítő 193 ezer forint átlagos bruttó bérrel rendelkezik, a 2017 februárjában aláírt, 3 évre szóló, összesen 32 százalékos bérfejlesztési megállapodás 2017 . évre átlagosan 14 százalékos emelést hozott a postai munkavállalók számára, de az olyan kiemelt területek munkatársai, mint a logisztika, ennél többet, összességében 25 százalékos béremelést kaptak.

címlap: posta.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6013561047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása