Ilyen lesz a középiskolai írásbeli felvételi Érden is: öt kérdés, öt válasz, kész
2018. január 17. írta: BoldogÉ

Ilyen lesz a középiskolai írásbeli felvételi Érden is: öt kérdés, öt válasz, kész

diakok-mti-rostatibor.jpg

Pontosan hogy is zajlik a középiskolai központi felvételi? Kik írhatnak pótvizsgát, és mikor érkezik a hivatalos eredmény? Minden, amit a 2018-as központi felvételiről tudni kell.

A tanév rendje szerint a központi írásbeli vizsgákat:

– a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára 2018. január 20-án 10 órától,

– a pótló írásbeli vizsgát a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkezők számára 2018. január 25-én 14 órától tartják.

Kik írhatnak pótfelvételit?

Pótló írásbeli vizsgát azok a tanulók írhatnak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát.

Milyen a vizsga?

A magyar nyelvből és matematikából készített központi írásbeli vizsgatesztek elsősorban nem tantárgyi, lexikális tudást mérnek, hanem azokat az eszköztudás körébe tartozó képességeket és készségeket, amelyek a középiskolai továbbtanuláshoz szükségesek. A vizsga feladatlaponként 45 percet vesz igénybe, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

A kijavított dolgozatokat meg lehet nézni?

Igen, a központi írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait az igazgató által meghatározott helyen és időben, az iskola képviselőjének jelenlétében megtekinthetitek, azokról kézzel vagy elektronikus úton (például digitális fényképezőgéppel másolatot készíthettek), és – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén – az értékelésre észrevételt tehettek.

Mikor és hogyan kaptok hivatalos eredményt?

A központi írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező iskola - értékelő lapon – közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat 2018. február 8-ig.

(eduline)

Címlapfotó: mti/ Rosta Tibor

 

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2413582281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása