Egészen hihetetlen, de a Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége vezette konzorcium építheti az érdi oktatási-nevelési intézményeket.
2018. január 23. írta: BoldogÉ

Egészen hihetetlen, de a Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége vezette konzorcium építheti az érdi oktatási-nevelési intézményeket.

erd-varoshaza-panoramio_hu.jpg

Elöljáróban megjegyezzük, hogy nyilván “megérdemlik”, ennek illusztrálására egyetlen információt szeretnénk Önök elé tárni:

A közbeszerzési eljárás során

A szerződés/rész eredetileg becsült összértéke: 14 839 848 232 forint

A szerződés/rész végleges összértéke: 14 839 848 232 forint

No comment!

Lehet, hogy az önkormányzat részéről alkalmazott szakértőknek lottózniuk kellene!

Na, jó azért a kiegészítő információtól sem fosztjuk meg kedves olvasóinkat.

A közbeszerzési eljárás nyertese a Mészáros Lőrinc felcsúti multimilliárdos lányai és fia tulajdonában álló Fejér-B.Á.L. Zrt vezette konzorcium.

Persze nem bízták a véletlenre, hiszen a nyertes  F-W ÉRD 2017 Konzorcium (8086 Felcsút, Fő utca 217.) tagjai még a West Hungária Bau Kft illetve a ZÁÉV Építőipari Zártkörűen működő Részvénytársaság.

Az érdi önkormányzat a nyertes konzorciumot négy jelentkező közül választották ki, és minden bizonnyal sokat nyomott a latba a forintra pontos ajánlat

A közbeszerzés ismertetése:

Keretmegállapodás keretében Érd Megyei Jogú Város magasépítési munkáinak elvégzése, közhasználatú létesítményeinek építése, fejlesztése, használatbavételi engedély megszerzése. Ennek során a beruházások:

  1. Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény kialakítása: A tervezett intézmény 4 szintes, összes hasznos alapterülete: 4 500 m2, és ehhez legalább 1 337 m2 kert építése.
  1. Az érdi Kós Károly Szakképző Iskola főépületének felújítása és bővítése új tantermekkel, új tornacsarnokkal. A tervezett intézmény összes hasznos alapterülete: 8 800 m2 és pluszba 3006 m2 kert építése, sportpályával együtt.
  2. Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója, bővítése. A tervezett intézmény összes hasznos alapterülete: 11 535 m2 (1 967 m2 felújítás, 9 568 m2 új építés). min.700 fő befogadására alkalmas előadóterem hangosítással együtt. 6090 m2 sportpálya kialakítása, melyből 800 m2 műfüves játéktér.
  1. Fenyves-Parkvárosban köznevelési centrum építése. A tanuszoda külön egység A tervezett intézmény összes hasznos alapterülete: 12 018 m2  és 5 098 m2 kert építése.
  1. Teleki Sámuel Általános Iskola rekonstrukciója. A tervezett intézmény összes hasznos alapterülete: 5 022 m2 (2 067 m2 új építés). és  7 736 m2 kert építése sportpályával, burkolt felületekkel.

Megnéztük a Fejér-B.Á.L Zrt honlapját, ahol “megnyugtató” információként azt írják, hogy a munkák többségét versenyhelyzetben, pályázatok megnyerésével, piaci alapokon szerzi, ezért fontos a jó ár, a kedvező fizetési és garanciális feltételek biztosítása a megrendelők felé. A legfőbb célkitűzés pedig az, hogy a piacon vezető szerepet szerezzen.

Jó helyen lesznek náluk az adóforintjaink!

Önök is így gondolják?

címlap: panoramio.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1213597049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása