2x2= 4? Jön az egyszerűsített informatikusképzés: egész hadseregre van szüksége az országnak
2018. január 26. írta: BoldogÉ

2x2= 4? Jön az egyszerűsített informatikusképzés: egész hadseregre van szüksége az országnak

laptop-microsoft-hu.jpg

Az informatikushiány csökkentését megcélozva egy gyakorlatiasabb, és rövidebb elméleti képzést nyújtó szakot indítanak két magyar egyetemen, hogy a végzők minél előbb elkezdhessenek dolgozni.

Egy teljesen újfajta felsőoktatási informatika képzés indul a Budapesti Mérnöki Egyetemen, illetve a Pannon Egyetemen: lényege, hogy a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt az eddigi felsőoktatási képzésekkel ellentétben.

Az üzemmérnök informatikus (BProf) szak egy felsőfokú alapképzést ad, a jelentkezés feltétele az érettségi és a minimum 280 pont. Az új szak ugyan január végén jelenik csak meg a felvi.hu oldalán, a jelentkezési határidő szűkös lesz: február 15.

Az informatikushiányt csökkentését megcélozva a képzésen sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra,mint az eddigi gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és proramtervező informatikus szakokon. Azaz kevesebb lesz az elméleti tárgyak (matematika, fizika) aránya, ellenben több gyakorlati óra, több projekt, és szakmai gyakorlat lesz, hogy aki végez minél hamarabb, minél piacképesebb tudással helyezkedhessen el.

A 3 éves képzés utolsó két félévében az idő nagy részét már vállalatoknál tölthetik a tanulók, így valódi munkatapasztalatot és gyakorlati tudást szerezhetnek. Persze nincs kizárva a továbbtanulás sem Msc (Master) szinten egyes különbözeti tárgyak elvégzése után.

Kiknek ajánlják?

  • Akik minél rövidebb idő alatt szeretnének piacképes, gyakorlatias diplomát, és olyan területen szeretnének elhelyezkedni, amelyhez komoly anyagi megbecsülés is társul. A képzésen résztvevők már a képzés második évét követően munkába tudnak állni.
  • Akik középiskolai tanulmányaik során kevésbé voltak erősek matematikából vagy fizikából, mégis informatikai területen folytatnák tanulmányaikat.

Állami és önköltséges formában is lehet jelentkezni mindkét egyetemre.

A képzésről bővebben a BME és a Pannon Egyetem honlapján lehet tájékozódni.

(24)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8113605665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása