A legsúlyosabb abszurd: a kórházi vezetőknek heti két jó hírt kell küldeniük a kormánynak. Fel van adva a lecke Érden is
2018. február 03. írta: Cseri Pali

A legsúlyosabb abszurd: a kórházi vezetőknek heti két jó hírt kell küldeniük a kormánynak. Fel van adva a lecke Érden is

egeszseg_kecsskefeszek_hu.jpg

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak.

Az egészségügy hírének gyógyítását is a kórházaktól várja a kormányzat – csak így magyarázható, hogy új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői. Hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a "központba". Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból. Információink szerint a feladat szellemi atyját nem a szakállamtitkárság vezetői között kell keresni: ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mire, hogyan kívánja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket. A kórházakat már így is sikerült izgalomba hozni, erre utal legalábbis az: már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják ezt az újabb fenntartói kérést -írja a Népszava.

Ez már tényleg abszurd a négyzeten, a köbön vagy ahogy tetszik, a legvéresebb pártállami időket idézi, vagyis annak paródiáját. Tényleg nem mondhatjuk, hogy a kormány “bohócdoktorai” nem tesznek ki magukért. Örkényi világban élünk, az most már teljesen biztos. És én már látom is magam előtt, hogy a következő hónapokban nemcsak pozitív médiahíreket kell küldeniük a kórházaknak, hanem elő lesz irányozva a heti két sikeres láb-, kar-, és fejvisszavarrás, valamint a halottak feltámasztása is. Ettől a ponttól már csak a képzeletünk szab határt. El tudom képzelni azt is, hogy kötelezik a kórházakat, hogy orvosok híján közmunkásokat tanítsanak be egyszerűbb műtétek elvégzésére. De ha pozitívan próbálok hozzáállni a dologhoz, akkor azt is mondhatnám, hogy tényleg a magyar egészségügy lelkét próbálják gyógyítani majd a jó hírekből összeálló listával. Mert az a helyzet, hogy a magyar egészségügy súlyos depresszióban szenved, csak ül a kórházi ágya szélén és bámul maga elé, nem mozdul, nem kapja fel a fejét semmire. Ezért azt találhatták ki, hogy folyamatosan pozitív dolgokat suttognak majd a fülébe, az erre kiképzett ápolók, hátha csoda történik. Ha meg nem lesz csoda, a közvéleményt lehet majd etetni a sok jó hírrel, akár valós lesz, akár nem.

 

Címlapfotó: kecskefeszek.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6513629652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása