Érd szomszédjában lesz az “összes” bor, mellettünk építik a Kárpát-medencei Borközpontot
2018. február 04. írta: BoldogÉ

Érd szomszédjában lesz az “összes” bor, mellettünk építik a Kárpát-medencei Borközpontot

oroszlanos-udvar-budafok.jpg

Az egykori Törley csarnokban és az Oroszlános udvarban megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a Kárpát-medence akár 400 pincészete is egy helyen mutatkozhat be.

Budafok-Tétény Önkormányzata úgy döntött, hogy fejleszteni szeretné a Törley tér és a Savoyai Jenő tér között található úgynevezett Oroszlános udvart. A terv egy Kárpát-medencei Borközpont létrehozása, ami bemutatkozási lehetőséget teremtene 22-30 borvidék mintegy 3-400 pincészete számára. Ennek az ingatlannak a tulajdonosa jelenleg Budafok-Tétény Önkormányzata.

Az udvar és az épületcsoport – a borcsarnokon kívül- a kertet a volt Savoyai kastély két gazdasági épülete veszi körbe, ami ugyan felújításra szorul, de az épületek szerkezeti állapota a vizsgálatok szerint jó. Ráadásul az Oroszlános udvar feletti domboldalban fekszik a Savoyai-kastély maradványaira épülő egykori Törley-pezsgőgyár is.

A kialakítható hatalmas terület alkalmas a Kárpát-medence borvidékeinek, borászatainak, borkultúrájának bemutatására és még az értékesítésre is.

A csarnokot a tervek szerint majd bérelni is lehet majd különféle rendezvényekre, de nem vetik el az éttermi és szállodai funkciókat sem.

Az egyéb épületekben a borász szakmai szervezeteknek adnak majd helyet, de oktatási célokra is alkalmas helyiségeket is kialakítanak.

(magyarepitok.hu)

(fotó: vinopedia.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7313633196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása