KAMPÁNYHÍRADÓ 2018: Tanulás helyett irány a gyár Érden is! Meddig fokozható még Rezsi Szilárd ámokfutása, avagy a tudás lesz az új ellenség!
2018. március 09. írta: BoldogÉ

KAMPÁNYHÍRADÓ 2018: Tanulás helyett irány a gyár Érden is! Meddig fokozható még Rezsi Szilárd ámokfutása, avagy a tudás lesz az új ellenség!

nemethszilard-index-hu.jpg

 

Ez a “gyöngyszem” a tegnapi nap termése.

Németh Szilárd ismét nagyot mondott:  leszoktatták az európai embereket a munkáról, túl sokan járnak egyetemekre, pedig vissza kellene térni a gyárakba.”

És még csördített egyet a kommunikációs karikásostorán: „Mindenkinek egyetemet meg főiskolát kell végeznie, mert egyébként nem ember. De olyan egyetemek meg főiskolák vannak, hogy annyit érnek, mint vászontarisznyán a lakat.”

Hú, micsoda lángelme. Micsoda elegáns retorika, akár egy tank ront rá az európaiakra és a diplomásokra. Tehát az európaiak nem dolgoznak, mondjuk, annyira nem dolgoznak jól, hogy egyes országok fejlettségi szintjét sosem fogjuk elérni. Tehát akkor úgy kell nekünk is nem jól dolgozni, mint nyugaton, és akkor minden oké. Ha valaki avval jönne az alelnök védelmében, hogy egy csomó európai országban külföldiek végzik az “alantasabb” munkákat, akkor meg a migráns kártyát kell eldobni, jó messzire. Szóval először át kellene gondolni, mit is mondunk a médiában.

De vegyük észre: Szilárdunk új ellenséget is gyártott: a diplomásokat, erre vonatkozhat a túl sokan járnak egyetemre passzus. Akkor most készülhetünk az egyetemisták elleni óriásplakátokra? Ilyenekre, hogy az egyetemisták migránsokat akarnak betelepíteni az országba, és a többi?

Plusz megtudhattuk azt is, hogy a professzorok nem tudnak tetőt fedni.

Azt tudjuk a tankként támadó alelnök nélkül is, hogy a szakmunkásképzéssel már töménytelen mennyiségű probléma van. Anno elkezdték lerombolni a szakmunka presztízsét, ciki volt Ipari Szakmunkásképzőbe járni, és ha jól tévedek, ez ellen az első Fidesz kormány sem tett semmit. Már nagyon régen el kellett volna kezdeni a társadalmi tudat átformálását ebben a kérdésben is, mert évtizedbe telik még hatása van, és meg kellett volna teremteni a kulturált és képzett, nyelveket beszélő szakmunkás eszményét. Persze most a kormány próbálkozik, de hiába dicséri most Szilárd a tetőfedőket, nem akarják visszaállítani a szakmunkás becsületét, hanem vélhetően irányítható, kulturálatlan, képzetlen munkásokra van szükségük. Olyanokra például, akik nem tudnak kimenni külföldre.

Gondoljunk csak a pár nap alatt hegesztőket képző izé ötletére. Nem lehet ajtóstól rontani a házba, egy-két év alatt nem lehet új szakmunkásképzést létrehozni, ezért léptek a mértéktelen egyszerűsítés irányába. Nem lehet a gimnáziumokból agresszívan átsöpörni a tanulókat a szakmunkás iskolákba, mert abból katasztrófa lesz. Igen, valóban sok felesleges szak van a főiskolákon, egyetemeken, régen is úgy hívtuk: kávé-büfé szak, de ezt szakemberekkel hosszasan egyeztetve, az oktatásba rengeteg pénzt belepumpálva kell megváltoztatni. Ne felejtsük el, régen sok egyetemen azért voltak ilyen szakok, mert az iskolák nem tudták kifizetni a fűtést meg a villanyt. Ha lett volna elég pénz az oktatásban, nem valószínű, hogy megtették volna.

Egyébként nem hiszem, hogy a kormánypolitikusok szakmunkásképzőbe íratják majd be a gyerekeiket. Valószínűleg az a régi példa lebeg a szemük előtt, amikor csak az úgynevezett elit, a felső társadalmi réteg kiváltsága volt a felsőoktatás. És ez nagyon veszélyes irányba mutat.

 

címlap: index.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4913726482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása