Erre is csak a bennfentes érdi vállalkozások nevezhettek. Vajon az EU Csaláselleni Hivatala mit szólna a pár óra alatt lezavart 12 milliárd forintos tenderhez?
2018. március 11. írta: BoldogÉ

Erre is csak a bennfentes érdi vállalkozások nevezhettek. Vajon az EU Csaláselleni Hivatala mit szólna a pár óra alatt lezavart 12 milliárd forintos tenderhez?

penzeso-eredeti-balrad-com.jpg

Nem kispályázott, amikor meghirdetette az állam az összesen 12 milliárd forintra rúgó, mikro- illetve kis- és közepes vállalatoknak szóló pályázatát.

A kiírás megismerésére, a szükséges dokumentumok beszerzésére, és az egész pályázat megírására kevesebb, mint egy napjuk volt a vállalkozóknak. Normális esetben egy ilyen pályázatra való felkészülés hónapokat vesz igénybe, mint azt nemrég egy hasonló pályázat megmutatta - számolt be a G7.

Ha valaki azt gondolná, hogy senki sem indult a tenderen, csalódnia kellett. A kis és közepes magyar cégek olyan felkészült menedzsmenttel rendelkeznek, hogy felfedezték a pályázati kiírást, elvégezték a hónapokig tartó munkát, és beszerezték a szükséges igazolásokat, mindezt néhány óra alatt.

A péntek délután meghirdetett 12 milliárd forintos keretösszegre ugyanis annyian pályáztak, hogy szombat reggelre túl is igényelték a rendelkezésre álló keretet és az állam felfüggesztette az uniós pályázatot.

Az uniós támogatásokra szakosodott tanácsadó cégek azt mondták a portálnak, hogy még a magyar korrupciós viszonyokhoz szokott szakembereket is meglepte a csöndben meghirdetett, majd villámgyorsan befejeződött közbeszerzési eljárás.

„A magyar kormányzat még a látszatra sem adott, olyan gyorsan osztottak ki 12 milliárd forintot, hogy csak azok tudtak részt venni a pályázaton, akik előre értesültek a tenderről” - mondta el a G7 portálnak, a forrása.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7113731306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása