T.Mészárosék mégsem tágítanak, hogy legalább részben elpusztítsák az Elvira majort! Ezért fulladt botrányba a közgyűlés, de lesz folytatás?  
2018. március 24. írta: BoldogÉ

T.Mészárosék mégsem tágítanak, hogy legalább részben elpusztítsák az Elvira majort! Ezért fulladt botrányba a közgyűlés, de lesz folytatás?  

antunovics-elvira.jpg

A félbeszakadt közgyűlés, folytatásán bizonyára érdemes lesz résztvenni, főleg azoknak, akik meg akarják menteni az Elvirát, Magyarország egyik, ha nem a legfontosabb, génbankját.

Tavaly ott fejeződött be a történet, hogy majd az Elvira helyett megvizsgálnak más lehetőségeket az ipari létesítmények telepítésére. Erről a “vizsgálatról” azóta sincs semmi hír, hogy bárki bármit is vizsgálna. A mostani közgyűlési előterjesztés érdemi részében, ezzel szemben a hónapokkal korábban elkezdett Helyi Építési Szabályzat (röviden HÉSZ) módosításának útját szerették volna egyengetni, ehhez lett volna szükség közgyűlési döntésre.

Sokak számára feltűnt, hogy fű alatt próbálják meg intézni, így a konfliktust tovább gerjesztetve Elvira-major ügyben, vagyis helyi építési szabályzat módosítás ürügyén akartak Elvira-majosba belenyúlni, annak hátrányára.
Kíváncsiak vagyunk, hogy ennek fényében, a választások előtt, -vagy utána-, folytatják-e a berekesztett ülést az Elvira-majorról.
Hozzátesszük, az előző cikkünkben is említett Kormányhatározat arról szól, miszerint, a potenciális ipari beruházások ösztönzésére meg kell vizsgálni más lehetséges helyszíneket is. Ám erről nem tudunk, hogy ilyen történt volna.
Az viszont történt, hogy eredetileg három ütembe sorolták az Elvira-major “fejlesztését”, és az  első ütemet elkezdték volna végrehajtani, ám jogi akadályok léptek fel. Az kiderül az előterjesztésből, hogy kiemelt fejlesztési területté akarják nyilvánítani, amire állítólag óriási igény van, és további ütemeket is előkészítenek, ami a sorok között megbújik.

Érdekes, hogy a szöveges részben felsorolnak több módosítást, de érdekes módon a határozat szöveges része, csak az Elviráról szól.

Egyszóval szépen, finoman hozzá lehet kezdeni és közben várni hogy a választási eredmények mit hoznak.

Olybá tűnik, azt várják, ha megváltozik a miniszter személye, akkor majd annak a torkán megpróbálják lenyomni az egészet.

Ja, hogy találgatásokba bocsátkozunk? Ha nyilvánosak lennének a szerződések, tisztességesek lennének az előterjesztések, akkor kiderülne, hogy mi is az a titokzatos törvényi akadály, ami Érd boldogulásának útjában pöffeszkedik, még az ia lehet mindenki megelégedésére ki lehetne húzni a méregfogát.
Amíg ez nem válik világossá, igenis jogukban áll azt vélelmezni, hogy az Elvira környékét és/vagy területét be akarják építeni.

És reagál a jelenlegi többség a közgyűlésben, ha nekik nem tetsző véleményekkel találkozik?

Ezt alátámasztandó, Antunovits - "igaz keresztyéni módon"- dúvadként rontott rá, a majort megmenteni kívánókra.

Ha valaki nem látta volna a közgyűlés megszakadásáról készült Mérce videót:

benezos.png

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2613776438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása