Nagymenő üzletembernek adta ki magát az érdi csaló – 170 MILLIÓS CSALÁS MIATT - akarják sittre tenni (videó az elfogásról)
2018. április 01. írta: BoldogÉ

Nagymenő üzletembernek adta ki magát az érdi csaló – 170 MILLIÓS CSALÁS MIATT - akarják sittre tenni (videó az elfogásról)

A vád szerint egy harminckilenc éves férfi a sértettek előtt tehetős szállítmányozási vállalkozónak, sikeres üzletembernek és cégtulajdonosnak adta ki magát annak érdekében, hogy tőlük pénzt csaljon ki.

Amikor elfogták, 14 elfogatóparancs volt érvényben ellene. 2011 és 2013 között hat ismerősét ejtette szándékosan tévedésbe azzal, hogy kölcsönt kért tőlük, azonban már a pénz átvételekor sem állt szándékában azt visszafizetni. T. József 38 éves érdi lakos – anyagi nehézségeire, illetve vállalkozása fejlesztésére hivatkozva – összesen több mint 170 millió forint kárt okozott a hat sértettnek.

A vádirat szerint a vádlott  a vádbeli időszakban, 2011 júniusa és 2014 februárja között, rendszeresen bérelt nagy értékű luxusautókat, és az összesen mintegy hét-nyolc gépkocsit folyamatosan cserélgetve jelent meg a sértettekkel megbeszélt találkozókon, amelyek során úgy állította be, hogy az autók a sajátjai. Szintúgy a tehetős üzletember látszatát keltve, a sértetteknek azt állította, hogy az általa ténylegesen csak bérelt budapesti, illetve siófoki luxus ingatlanok is a saját tulajdonát képezik.

A sértettek tévedésbe ejtéséhez a saját cégeit is felhasználta, amiket valóban ő vezetett, azonban nem olyan nagyságrendű forgalommal, bevétellel, ügyfélkörrel bírtak, mint amit a sértetteknek állított. Több esetben hivatkozott üzleti partnerei előtt arra, hogy egy, a piacon jól ismert, saláták gyártásával és forgalmazásával foglalkozó céggel áll üzleti kapcsolatban, amely cégnek nagy értékű áruvásárlásokat teljesít. Az általa közöltekkel ellentétben a vádlott cégei kizárólag (saláta) szállítmányozással foglalkoztak, kereskedelemmel, áruvásárlással viszont egyáltalán nem.

A vádlott emellett 2013. évben több sértettnek is azt állította, hogy nemrég elhunyt édesapja utáni örökség révén több tízmillió forintos forgótökével és kiterjedt (borkereskedelemmel kapcsolatos) üzleti kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Ezen állításai sem feleltek meg a valóságnak; a vádlott édesapja valójában már évekkel korábban elhunyt, és nem bírt olyan pozícióval, mint amit a vádlott állított róla.

A férfi a fenti módszerrel, többnyire különböző üzleti, illetve befektetési lehetőségre, vagy közös üzleti vállalkozásra hivatkozással a vád szerint hat sértettet ejtett tévedésbe, és nekik mindösszesen több mint 170 millió forint kárt okozott.

A vádlott élettársa – egy harminckilenc éves nő – a vád szerint egy esetben bűnsegédként nyújtott segítséget a férfinak az egyik sértett és annak felesége tévedésbe ejtésében, majd tévedésben tartásában; az ügyészség vele szemben is vádat emelt.

Időközben a férfit egy korábban elkövetett csalás miatt jogerős börtönbüntetésére ítélte a bíróság, ezért 2014. év elején az addigi tartózkodási helyüket élettársával és közös gyermekeikkel együtt elhagyták, majd 2014 márciusában külföldre távoztak.

A férfit 2016. október 18-án, egy XIV. kerületi szállodában fogták el (az erről közzétett korábbi rendőrségi felvételek linkje: Elfogásáig más nevét és adatait felhasználva bujkált a hatóságok elől.

Elfogása után a terhelt megkezdte a fentiek szerint vele szemben korábban, más ügyben kiszabott börtönbüntetés letöltését, amelynek során 2017. január 13. napján – egy eltávozás alkalmával – megszökött; őt a rendőrök 2017. március 22-én fogták el. A fogolyszökés miatt az illetékes kerületi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amely eredményeként a bíróság őt – azóta már jogerősen is – hét hónap végrehajtandó szabadságbüntetésre ítélte.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5413797702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása