Vilma néni és a 80-as évek reflexei Érden: Békemenet, migráncsok, avagy “újra van értelme az életemnek”
2018. április 01. írta: Cseri Pali

Vilma néni és a 80-as évek reflexei Érden: Békemenet, migráncsok, avagy “újra van értelme az életemnek”

neni.jpg

Vilma néni unatkozott. Milyen jó volt munkába járni. Volt feladat, voltak munkatársak. Még a fogdosós Géza, a portás is jó hogy volt. Jó volt, hogy fogdosott. Legalább lehetett visongani meg szidni. A főnökök is jó emberek voltak – na jó nem mind – de az igazgató, az nagyon jó ember volt tényleg. Mindig adott karácsonykor prémiumot, 10.000 Ft-ot. Meg névnapra, nőnapra egy szál szegfűt. Szép idő voltak azok.

Most meg mi van? Itthon ülök, csak nézem a TV-ben a sorozatokat. A kutya nem nyitja rám az ajtót. Főzök, meg takarítok. Az uram kimegy reggel a kertbe, túrja a földet egész nap, aztán este eszi haza a fene. Már fekszik is le, beszélgetni se lehet vele. Mondjuk beszélgetni eddig se akart, csak akkor nem is hiányzott.

Vilma néni nem érezte fontosnak magát! Sőt. Kifejezetten másodrendűnek, feleslegesnek. Nem úgy, mint a munkahelyén, ahol ő volt a szakszervezeti bizalmi. Na az nagy dolog volt ám!

A gyerekei se nyitják rá az ajtót és telefonon is egyre ritkábban jelentkeznek. Fölkerültek a fővárosba, a Pista meg Bécsbe dolgozik. Nagyra vannak magukkal nagyon. Az anyjukkal meg már beszélgetni sem akarnak.

Vilma néni haragudott a világra. Mert már nem tudta irányítani a dolgokat. Már nem figyelt rá senki és nem érezte fontosnak magát.

És akkor jöttek a migránsok! A tévében látta a sok fekete pofájú arabot. Meg a plakátokon, hogy jönnek és elveszik a munkát. Meg, hogy megerőszakolják a nőket. Na ettől Vilma néni megijedt kicsit, de azért magában örült is a dolognak. Van miről beszélni, van miben fontoskodni! Rögvest hívta a pár rokont, szomszédot, aztán a régi munkatársakat is. Itt vannak a migráncsok! Terroristák! Az Orbán is megmondta.

Ugyan Vilma néni annyira mégsem tartott az erőszakolástól (sőt magában arra jutott, hogy a lányának, a Terinek talán még jót is tenne egy kaland), de azért nagy átéléssel osztotta a hírt: Jön a gonosz és Orbán megvéd!

Ugyan migráncs egy se, de egy fideszes főember csak eljutott a környékre. A művelődési házban Vilma már az első sorban ült és áhítattal itta a szavakat. És a főember szavai új lendületet adtak. Vilma ( már nem néni) ismét fontosnak, tetterősnek érezte magát. Összetrombitálta a környék összes korosabb perszónáját és nagy igyekezettel képezte őket migráncsilag.

Aztán a tévében mondták, hogy Soros, meg Brüsszel. Na ez már bonyolultabb volt csöppet, Vilma se értette igazán, főleg azt, hogy Büsszelt kell megállítani. De nem baj! Addigra Vilma lett a környék lelke. A mindent jobban tudó, mindent értő politikai fátum!

És jött a hír: lesz békemenet, tüntetés Budapesten. Lehet menni ingyen kirándulni! Meg vonulni! Meg szidni a fiatalokat! Mert azok nem haragszanak a Brüsszelre. Meg buzik! Meg liberálisok! Fújjj!

Vilma a busz jobb első ülésén feszített és vezényelte a nyugger csapatát. Büszke volt! Igen ő valaki! Orrát büszkén az ég felé döfve szökkent ki a buszból. És a hős csapat hasonló lendülettel trappolt utána, a CÖF híres emberei mögé a sorba.

És most Vilma fél! Mert lehet, leváltják a Viktort? Mert hogy lopott ( ugyan...ki nem?). Meg diktatúrát épít. és hazudik? Vilma igazándiból nem értette ezeket a nagy számokat, bonyolult magyarázatokat. Lopott, hát lopott! De megvéd bennünket! És adja a 10.000 Ft-os utalványt, mint régen az igazgató.

De amitől Vilma igazán retteg az a frissen megszerzett fontosságtudat elvesztése. Hogy ő, aki ismét VALAKI, majd megint SENKI lesz. És ezt csak Orbán tudja megvédeni. Orbán tulajdonképpen őt védi meg!

És Vilma már ismét szervez. Április 8-án mennek szavazni! Mind. Mennek a CÖF-ösök. Meg persze a férfiak is. (van más választásuk?). De még a fogdosós Gézára is ráparancsolt telefonon. Na az se mert ellent mondani!

És mennek, szavaznak, ….Orbánra.

 

A fotó illusztráció

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr513798492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Dejtári 2018.04.02. 08:36:11

Ti micsoda idióta barmok vagytok !
süti beállítások módosítása