IGAZI SZENZÁCIÓ! REZSIMENTES magyar szuperház, aminek még közművekre sincs szüksége, Érden bárhová lehetne telepíteni.
2018. április 14. írta: BoldogÉ

IGAZI SZENZÁCIÓ! REZSIMENTES magyar szuperház, aminek még közművekre sincs szüksége, Érden bárhová lehetne telepíteni.

noah-house.jpg

Egyáltalán nincs rezsije, és semmilyen közműre sincs szüksége. Ennek ellenére nem fog többe kerülni, mint a hagyományos lakóházak. A technológia a Csendes-óceánon esett át az első tartós tesztelésen, a prototípus pedig a Pilisben épül.

Ökoszenzációként harangozták be azt a magyar fejlesztésű lakóépület-technológiát, amely bárhol a világon lehetővé teszi, hogy a hagyományos energiahordozóktól, illetve közművektől független otthont építsenek maguknak az emberek.

Az önfenntartó Noah Ház technológiai rendszere már ismert megoldások továbbfejlesztése és kiegészítése újakkal. A környezetvédelmi indíttatású innováció levédése Amerikában, Kínában és Ausztráliában folyamatban van jelen pillanatban.

Az önnfentartó lakóház innovátora, Blaskovich Ákos elmondta:

Az acél talajcsavarokra szerelt épület bárhol elhelyezhető, és bármikor környezetszennyezés nélkül eltávolítható és továbbvihető.

A ház nemcsak anyagában környezetbarát, hanem működése során is, mert a környezetétől nem vesz el energiát, és nem is terheli azt. A 3,5 méteres csavarokon nyugvó épület alatt a környezet háborítatlan marad, az élőlények lakóhelye nem tűnik el, ezért is keltette fel a Noah Ház a kínai nemzeti parkok érdeklődését, ahol akár szállodákat is lehet majd így telepíteni a természet megbolygatása nélkül, kizárólag megújuló energiákkal működő zöldház formájában.

A magyar fejlesztésű technológia nem könnyűszerkezetes ház – súlya megegyezik egy téglaházéval –, nem kontérnerház, nem passzív- és nem is aktívház, hanem mobil, rezsimentesen működtethető készház. Az önfenntartó ház megépítéséhez nincs szükség közművesített telekre, az a legolcsóbb, minden közművet nélkülöző területen is tökéletesen működik, hiszen saját rendszere biztosítja az áramtermelést, a hűtést-fűtést és a meleg vizet egyaránt.

Sorozatgyártására, évi 350 lakóház elkészítésére már két nagy gyártóval szerződés is született.

Blaskovich Ákossal itt olvashat egy hosszabb interjút.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr10013834760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása