Érdi tragédia, hajléktalan lehet a súlyos tüdő- és szívbeteg kislány… Vajon elbontják a fejük fölül a kunyhót?
2018. április 15. írta: BoldogÉ

Érdi tragédia, hajléktalan lehet a súlyos tüdő- és szívbeteg kislány… Vajon elbontják a fejük fölül a kunyhót?

nati-erd-azenriportalanyom-blog-hu.png

Nati, a súlyos tüdő- és szívbetegségben szenvedő kislány hajléktalan lehet nagymamájával együtt.

Már csak pár hetük van április végéig, amikor is elbontják Érd Ófaluban azt a kb. 25 m2-es, ablaktalan kunyhót, amit még évtizedekkel ezelőtt engedély nélkül épített a nagymama apja.

A család története nem éppen rózsás: Natit az anyja hathónaposan elhagyta, így lett Erzsi a nagymama a gyámja. A kislány apja a lehetőségekhez képest támogatja Natit, bár ő is csak alkalmi munkánkból él.  A nyolcéves kislányt többször műtötték, jelenleg is kórházban van.

A nagymama most a kórházban kapott szállást, míg a kislány felépül. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy meddig tart Nati kórházi gyógykezelése, csak egy biztos: a reménytelenség, a kilátástalanság és a kiszolgáltatottság érzése uralja a nagymamát.

Az, hogy lakhatási lehetőséghez jussanak, szinte egyenlő a nullával.

51.000,- Ft a havi bevételük, ebből képtelenség albérletet fizetni, viszont sem a kislány, sem a nagymama nem tudja elképzelni egymás nélkül az életüket.

A mostani reménytelen helyzetünkről is beszéltem, úgy tudom a kórházból írtak az érdi önkormányzatnak is, hogy segítsenek a lakhatási gondunkon.

A nagymama miután az év elején megtudta, hogy elbontják az épületet, amiben laknak, személyesen kereste fel az érdi önkormányzatnál a polgármestert. Elvitte Nati orvosi papírjait is, hogy milyen súlyos beteg kislányról van szó. A polgármestertől azt a választ kapta, hogy ott helyben nincsenek szociális bérlakások. (vajon miért???? - szerk.megj.)

A kör itt bezárul…bár a szegénység  és a betegség hatványozottan volt jelen az életükben, mindig legyőzték valahogy. Most úgy tűnik, április végén maga alá gyűrni őket. Ha csak a jóérzésű emberek, és  néhány szervezet segítségével nem sikerül valamilyen lakhatási formát találni.

A Tündérpakk Alapítvány szintén részt vesz abban az akcióban, hogy sikerüljön valami megoldást találni számukra. Akik szívesen csatlakoznak ehhez a nemes célhoz, itt megtehetik.

Tündérpakk Alapítvány: Mangnet Bank: 16200120-18541478  

Külföldről: IBAN: HU 16200120-18541478A közlemény rovatban mindenképpen írják bele: Nati lakhatásáért!

Minden felajánlást hálásan köszönnek a kislány és a nagymama nevében!

azenriportalanyaim.blog.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9313836112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása