Így jártak az érdi iPhone tulajdonosok is! Könnyedén feltörhetőek most már a telefonok!
2018. április 15. írta: BoldogÉ

Így jártak az érdi iPhone tulajdonosok is! Könnyedén feltörhetőek most már a telefonok!

ifon-feltoro-pcworld-hu.png

A hatóságok most már gond nélkül feltörik az iPhone-okat

Van egy eszköz, amellyel bármelyik iPhone-t képesek feltörni: még az iPhone X-et is, a legújabb iOS rendszerrel.

Amerikában a különböző hatóságok egyre nagyobb mennyiségben vásárolnak be egy olyan eszközből, amely képes bármelyik iPhone készülék feloldására. Az eszköz állítólag az iPhone X-zel és a legújabb iOS rendszerrel is boldogul: képes megkerülni a titkosítást, illetve feloldani a zárolást.

Az apró dobozon két Lightning kábel van, és két eltérő verzió létezik. A technológia elvileg 3 óra és 3 nap közötti időt igényel egy készülék feltöréséhez, attól függően, hogy mennyire erős a jelszó.

A hatóságok többé nem akarnak hátsó kaput építtetni az Apple-lel a rendszerekbe. Nem is panaszkodnak már annyit a titkosítással kapcsolatban, és nem is költenek sok millió dollárt a törésekre - mindez persze Amerikára igaz (egyelőre). Egyre több helyen szerzik be viszont az új eszközt, a rendelések napi szintűek.

A hatóságok kiemelték, hogy az eszközt csak akkor vetik be, ha ehhez jogi felhatalmazást is kapnak. Ennek ellenére a magánszféra várhatóan továbbra is kényes kérdés marad tech területeken.

(pcworld)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1013836164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása