Józsi helyett MZ/X hozza majd ki a pizzát hamarosan Érden is? Drónoknak ne adjunk majd borravalót?
2018. április 21. írta: BoldogÉ

Józsi helyett MZ/X hozza majd ki a pizzát hamarosan Érden is? Drónoknak ne adjunk majd borravalót?

dron_origo.jpg

A drónokat az áruszállítás mellett ma már olyan területeken is használják, mint divatipar vagy mezőgazdaság, a mindennapi életbe való beépítésük viszont meglehetősen nehézkes.

A Portfolio Smart Logistics 2018 konferenciájának áruszállításról és fuvarozásról szóló szekciójában szó volt arról, milyen kihívásokkal szembesül ma a divatipar, milyen újdonságokat hoz a mindennapokba a kiscsomag logisztika és milyen integrált vezénylőrendszerek segíthetik a fuvarozási cégeket.

Hermann Költringer, az Augustin Quehenberger Group ügyvezető igazgatója előadásában a kiszállítási trendekről beszélt:

Az előadó kiemelte a divatipart, mint az egyik leggyorsabban változó iparágat, és ehhez a változáshoz tudniuk kell alkalmazkodni a logisztikai szolgáltatóknak is. Amellett, hogy heti szinten változnak az értékesítési számok, az iparágnak meg kell küzdenie az e-kereskedelem kihívásaival is. Ma már nemcsak online és személyes vásárlásról beszélünk, a vásárlási csatornák összeolvadnak.

A több vásárlási és értékesítési csatorna speciális raktározási követelményeket szül, az árukat és készleteket valós időben kell és szükséges nyomon követni.

Az áruszállítás másik nagy kihívását az áruk végfelhasználókhoz való eljuttatása jelenti, a "last mile" kiszállítás fejlődésével a kiszállítási idő is folyamatosan rövidül, ami egyébként mára fogyasztói elvárás is lett.

Az egyik nagy kihívás az áruszállításban a jövőre nézve, hogy megfelelően lehessen előre jelezni a keresletet é ennek megfelelően a készletezést.

Bengyel Ádám, a Foxpost vezérigazgatója a csomagoláslogisztikai trendekről és drónok létjogosultságáról beszélt előadásában:

A kiscsomag logisztikai piaccal kapcsolatban elmondta, hogy mintegy 6-7 szolgáltató van a magyar piacon, akik házhozszállításban érdekeltek, de jellemző, hogy alvállalkozói hálózatokkal működnek.

A házhozszállítás mellett fixpontos átvétellel is több cég foglalkozik itthon, illetve vannak még automatizált csomagautomatákkal foglalkozó cégek, mint a Foxpost és a Magyar Posta.

A teljes cikk ide kattintva olvasható

címlap: origo.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4313853568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása