EZ A TEGNAPI TŰZ NEM HIVATALOS!! Érd, Kócsag utca: törvényen kívüli terület? Elképesztő állapotok egy Modern Városban!
2018. április 28. írta: BoldogÉ

EZ A TEGNAPI TŰZ NEM HIVATALOS!! Érd, Kócsag utca: törvényen kívüli terület? Elképesztő állapotok egy Modern Városban!

kocsagutcatuz-0427-01.jpg

Úgy érzi néhány ott lakó, mintha a Kócsag utca csupán papíron tartozna a az emberi civilizáció azon földrajzi területei közé Érden, amelyekre a Polgármesteri Hivatal fennhatósága kiterjed.

Ennek megfelelően meglehetősen plasztikusan, az alábbi emailben “mesélték el”, tegnap a hivatalos hírekben nem szereplő, Kócsag utcai tüzet. Sokat nem fűznénk hozzá, a képekkel együtt önmagukért beszélnek:

“A Kócsag utcában  már pénteken késő délután  komolyan rászánták magukat egyesek a hétvégi lomeltakarításra, így hát felgyújtották a bakterházból bővített román tömegszállás udvarának közepére felhordott lomokat.  Ami ezekben az órákban akkor is tiltott, ha csak kerti nyesedékekről lett volna szó. De ezt a tüzet is magára is hagyták, mire kiérkeztek az érdi tűzoltók, akik gyorsan megfékezték a lángokat. Éppen egy éve égett ki a telep egyik utcafronti  lakása, korábban a túlsó lakrész is lángolt, és amúgy is gyakoriak voltak a vasút melletti talpárokparti hulladékégetésekből adódó problémák, a szemétégetésekből fakadó műanyagfüst-okádás a kertvárosi lakókörnyékre. Mint a hulladékoktól való megszabadulás legpusztítóbb módszere.

kocsagutcatuz-0427-02.jpg

A pénteki tűzgyújtás azért is volt kockázatos, mert a tavaly kiégett és kiürült  tizenkét lakrészes lakótelepnek nincs önálló vízellátása, ezért elkelt a gyors segítség a kertvárosi lakóházak közé buherált (engedélyek nélküli) lakótelepen. Mert ha már nem is fogadhatja a román vendégmunkások tömegét,  megmaradt a beépíthetetlen hely tekintélye az épületbontók és lomisok körében. Akiknek hulladéka a rézsű falától az épület homlokzatáig tölti fel a MÁV kisajátítási sávot. És a hátrahagyott hulladékudvarból ez a Kócsag utcára ömlik.

kocsagutcatuz-0427-lom02.jpg

Most  a rendrakás végett  a háztáji hulladékhalom egy részét megpróbálták kissé tömöríteni az újabb  transzportok előtt. A lángok nagyjából a vágánybővítmény szabványos vízkivezetésének helyén csaptak fel,  feltéve ha megépült volna, a szabványos rézsű a csapadékvizekkel eleve veszélyeztetett városrészbe, és helyükre kerültek volna a talpárok betonmederlapjai is. Azért látható, maradt még éppen elég szemét  a lakótelep szűk udvarának széltében, hosszában. Például a negyedszázada érintetlen régi vasúti talpárokban is, aminek betonlapjaiból már semmi nem látszik a fenntartók hanyagolása, és a fejlesztők spórolása okán.  Jobb "befogadó" híján az itteni hulladékgáttal terelik visszafelé a három vágány víztelenítéséből levezetett vasúti csapadékokat a vasútszomszédos magáningatlanokra.

kocsagutcatuz-0427-lom01.jpg

A vágánybővítés előtti időszakból is éppen eléggé veszélyeztetett nyugati városrész vízelvezetését egyszerűbb volt az árokhulladékokkal visszaterelni, mintsem a témára kiírt közbeszerzéses tanulmányhegyeket realizálni, vagy akár a régi árkot a múlt negyed század alatt egyszer is karbantartani.  

Ugye... Majd ha egyszer indokoltnak látják, jöjjenek el  "háztűznézőbe" maguk is megállapítani, hogy e törtvényekkel együtt kirekesztett helyre minek is önkormányzat, építési hatóság, ÁNTSz, zödhatóság, ha a kialakított emberi élőhelyet nem védi az égvilágon semmi a tűzzel-vízzel való esztelen pusztítástól.”

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9913877836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása