Miért fizettek ki a csatornázás kapcsán Érden TÖBB, MINT 17,5 MILLIÁRDOT arra, ami kevesebb, mint 10 MILLIÁRDBA kerülhetett.
2018. május 04. írta: BoldogÉ

Miért fizettek ki a csatornázás kapcsán Érden TÖBB, MINT 17,5 MILLIÁRDOT arra, ami kevesebb, mint 10 MILLIÁRDBA kerülhetett.

csatornabekotes.jpg

Nemsokára ismételten a végére érünk "csatornapénzek" sorozatunknak.

Nem szándékosan, de a végére maradt az egyik legnagyobb csattanó. Még hozzá nem is kicsi. Miközben számolgattunk, egyre komolyabb meglepetések értek. Nem akartunk hinni a szemünknek és az eszünknek. Újra és újra végigszámoltuk az alábbiakat. Megnyitottuk az az Érd Csatorna Társulat honlapját is, ellenőriztük a pályázatot,a szerződéseket...Hiába, nem találtunk mást!

Minden stimmelt, jól számoltunk.

Nézzük mit találtunk, amikor az Érd-Nyugat és Érd-Kelet beruházások elszámolását átnéztük részletesen.

A segédlet, egy hivatalos, a KEOP beruházásoknál használandó sorvezető. Minden esetben a drágább árakat használtuk.

Ettől függetlenül kérem az olvasóinkat, hogy a vastag betűs szövegrészt többször olvassák  át.

Lássuk!

Fajlagos árak meghatározása, amely a „SEGÉDLET a KEOP-ból támogatott projektek fajlagos költségmutatóinak meghatározásához” című anyag segítségével készült, a „A vízellátás, vízkezelés, szennyvízelvezetés és -tisztításfajlagos költségei munkarész”-ben kidolgozottak alapján, figyelembe véve a terület sajátosságait és szükséges további műszaki megoldások alkalmazását.

Az fenti két projekt esetén az ár a következőket tartalmazza:

A csőanyag árát, a burkolatbontást, a burkolat elszállítását és elhelyezését, a földkiemelést, a föld visszatöltést, tömörítést, az ágyazat költségét, a kiszoruló föld elszállítását, a lerakóhelyi díjat, a dúcolást, a tisztító aknák,bekötőidomok (4 db/aknaköz), víztartási próba költségeit; a nyomvonal sávos helyreállítását, a csatorna műszeres oválitás mérésének költségeit, valamint a geodéziai bemérést és dokumentálást.

A tavalyi rendkívüli közgyűlés előtt megjelent cikkünkben, amelyet ITT újra elolvashat  részleteztük a számításokat, amelyek a csatorna projekt legnagyobb beruházását takarták.

Ha elveszett volna a fenti részletekben, amely teljes részletességgel leírja az egész beruházás árazását, A LÉNYEGET KIEMELJÜK!

A rendelkezésre álló adatokból az szűrhető le:

Az Érd-Nyugat beruházás

Szerződéses ára: 9.861.302.527 Ft volt

Kivitelezője: Duna Aszfalt

SZÁMÍTÁSUNK SZERINT, a reális ellenérték legfeljebb ÖSSZESEN:   5 194 529 800Ft

Az Érd-Kelet beruházás

Kivitelező:KÖZGÉP

Szerződéses ár: 8.734.990.505 Ft

SZÁMÍTÁSUNK SZERINT, a reális ellenérték legfeljebb ÖSSZESEN:  4 202 476 100 Ft

Ezek után jön a kérdés: ki fizette ki és miért ezt az árat? Mi alapján?

Ezt az elszámolást elfogadta egy minisztérium helyettes államtitkár!

Ezt az elszámolást elfogadta: T.Mészáros András az Érd és Térsége Csatorna Társulat Elnöke!

Senki nem számolt utána? Miért?

Természetesen  azt a  cikkünket  is elküldtük az önkormányzatnak, nem lehet kifogás,hogy nem  tudtak róla.

 

Legvégül megkérjük, T. Mészáros András polgármestert és az érdi közgyűlést hogy  ne  tárgyalják  meg a csatorna  előterjesztéseket, valamint T. Mészáros Andrást, az Érd és Térsége Társulat ELNÖKÉT,  függessze fel pozíciójából, amíg a csatorna beruházás elszámolása meg nem történik. Kérjük Kovács Péter Barnától a munkaszervezet  vezetőjétől, hogy biztosítsa a nyilvánosságot, tájékoztassa a polgárokat, intézkedjen, hogy tegyék fel a gazdasági információkat, beszámolókat, határozatokat, szerződéseket a  teljesítéseket  a http://erdicsatornazas.hu/ és a  http://www.erdszennyviz.eu/ honlapra.  

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1113889556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása