KOPOR TIHAMÉR AZ ÉRDLIGETI T.MÜNCHAUESEN, avagy van bőr a képén a Fürdő utcáról kamerák előtt nyilatkozni!
2018. május 27. írta: BoldogÉ

KOPOR TIHAMÉR AZ ÉRDLIGETI T.MÜNCHAUESEN, avagy van bőr a képén a Fürdő utcáról kamerák előtt nyilatkozni!

furdoutca-erd-kacsak02.jpg
Innen indultunk

Hosszú megpróbáltatások után finisébe érkezni látszik a Fürdő utca.

Legalábbis a helyi “képviselő” Kopor Tihamér szerint. Ennek megfelelően kamerák előtt mondta el a szokásos bullshitet, miszerint szinte már kész a Fürdő utca.

Magáról a parkolóról illetve, hogy miért készül el ilyen hihetetlen lassan, egy szót sem mondott. Valószínűleg nagyon ritkán jár arra, így neki nyilván úgy tűnik, mintha valóban nem sok lenne hátra.

Javasoljuk számára, hogy gyakrabban és alaposabban vegye szemügyre a területet, ajánlanánk még néhány környékbeli utcát is.

Idézzünk fel néhány “mérföldkövet” a beruházás kapcsán, segítséget adva Kopor úrnak, ha már ilyen szelektív a memóriája:

gazcso-furdoutca-erdlako-hu.jpg

kép: Érdlakó

Nézzük, mi volt ami először hosszú időre megakasztotta a projektet:

A képen látható közmű, egy gázbekötés. Ha ez Érdlakóval együtt nem jelezzük, hogy konkrétan ez életveszélyes, talán így is marad. Innen látható a legnagyobb probléma, hogy a közművek (konkrétan a gáz) útban voltak, egész pontosan elfelejtettek előre egyeztetni a beruházás megkezdése előtt.

Az akkori információk szerint, a gáz közmű kiváltás megkezdését június 27.-re ígérték, aztán június 30.-ra, kaptak a kivitelezők munkaterületet. Na jó, nem kezdték el 30.-án sem, csak terepszemlét tartottak, de aztán néhány nappal később hozzákezdtek.

Hogy mi volt az akkori reklamációkra Simó Károly alpolgármesterék válasza:

Nem felel meg a valóságnak írásunk azon állítása, miszerint

„…a közművek (konkrétan a gáz) útban vannak, egész pontosan elfelejtették előre egyeztetni a beruházás megkezdésekor."-írja a Polgármesteri Hivatal.

„Ezzel szemben tény az, hogy a beruházó előre egyeztetett, de a TIGÁZ sem tudta megadni a bekötések pontos helyét. Szakmai szabályoknak megfelelően megtörténtek a feltárások, majd ezek után a beruházó megrendelte a kiváltásokat.  Sőt, amint kiderült, hogy eredetileg is a mederfenéknél voltak a vezetékek, védelmi okból két elzárót is beépíttet a gyorsabb és pontosabb szakaszolás lehetőségéhez.

A kiváltás hamarosan megtörténik és befejeződik a csapadékcsatorna építés, illetve megkezdődik az útépítés.”

Mi úgy gondoljuk, hogy a tervezés felelőtlensége, hogy nem történt közműfeltárás, a kivitelezés felelőtlensége, hogy a tervtől eltérő állapotok észlelésekor nem állították le az építési tevékenységet. Véleményünk szerint az egyeztetés és a tervezés fogalmába beletartozik a közműfeltárás is minden olyan esetben, mikor a bekötésekre merőlegesen egy-másfél méter mélyen földmunkát végeznek. Saját bevallásuk szerint a TIGÁZ sem tudott adatot adni, az állítólagos feltárás pedig a látható eredménnyel zárult: gáz, víz és csatorna bekötések keresztezik a műtárgyat mederfenék felett. Semmiképpen sem nevezhető egy folyamat elvégzettnek, ha az eredménye nem eredményes. Azaz nem nevezhető közműegyeztetésnek az, aminek a végén a közművek helyzete ismeretlen. Nem elhanyagolható körülmény, hogy nem egyetlen hibáról van szó, hanem tömeges "benézésre".

Mit mondtak menetközben T. Mészárosék a Fürdő utcai beruházásról, amelyről jó néhányszor írtunk? Néha reklamáció is érkezett az önkormányzattól, hogy szerintük minden rendben van a munkálatok körül.

Kimentünk akkor, hogy lássuk az ígért tavaly novemberi befejezés mennyire tarthatónak tűnik. Az újabb tények és fényképek birtokában azt kellett látni, továbbra is áldatlan állapotok uralkodtak.

Továbbra sem pörgött fel a munka üteme, amit természetesen továbbra sem értünk: legutóbb az ígérték, novemberre kész lesz. Igaz, még csak október közepe van, de ahogy elnézzük a terepet, egyre kevesebb esélyét látjuk annak, hogy novemberre meglegyen az áldott befejezés.

furdoutca_20171013_150651.jpg

Amikor ott jártunk három ember dolgozott az utcában, “észveszejtő” iramban folyt az útépítés előkészítés.

Ne feledkezzünk el megnézni, hogy milyen lett az eredmény?

Nyilván, ha versenyezni szeretnének képviselőink, a legdilettánsabb beruházás Magyarországon címéért, jó eséllyel indulnának.

Több olyan elhíresült fényképpel találkozhattak már Önök is nyilván, ahol az úton bent felejtették a villanyoszlopokat az közlekedés által használt területen. Az érdi városvezetés nem kispályázott, egy egész utcaszakasszal nevezett be ebbe az idiótáknak szóló “versenybe”.

A kivitelezők elmondták, hogy kb. 1 hetes munka lett volna az oszlopokat megfelelő helyre áthelyezni, ami tekintve a beruházás lassan egy éves időtávját, nyugodtan belefért volna. Arra már nem is merünk gondolni, hogy megfelelő tervezéssel és szervezéssel az összes légkábelt a föld alá lehetett volna vinni.

Az utca gépjárműforgalom részére rendelkezésre álló szélessége a legkeskenyebb pontján a mi mérésünk szerint 305 cm volt, amely ponton a kivitelező cég aszfalt terítő járműve éppen hogy átfért. Kíváncsiak leszünk, hogy a szemetes autó hogyan fog elférni?

Tényleg ennyire amatőrök tervezték ezt a beruházást?

Hogy vélekednek az ott lakók a Fürdő utcai beruházásról?

Mindent elmond, egy általunk régebben lehozott nem is annyira mókás felhívás:

“A fürdő utca lakói vállalkozót keresnek aki  a Balatoni útig végre járhatóvá teszi, a 300m járhatatlan sártengert. Sem gyalog sem babakocsival nem lehet közlekedni, a lakók, a kövirózsa utca felé kerülnek.

Az a cég (Duna Aszfalt), aki most nyert el útépítést Érden, december végén itt hagyta a munka területét mint eb a szaharát.”

Nézzük a minőséget!

Mit várhatunk, milyen minőségű lehet az aszfalt, amit leterítettek a Fürdő utcában?

Nem tudjuk, hogy mekkora szakaszon, de komoly hiányosságot tapasztaltunk.

Nem semmi útfelújítást csíptünk el a minap a Fürdő utcában, nem is értjük, erre mi szükség van, miért kell így eljárni.

aszfaltozas04.JPG

A történet röviden annyi, hogy elég érdekes az aszfaltozás menete: jön egy nagyobb méretű autó egy csomó aszfalttal, leönti az útra, majd az egészet átrakják egy kisebb méretű autóra, és azzal szállítják a helyszínre, ahol bedolgozzák. Ez önmagában nem feltétlenül lenne probléma, ha megfelelő lenne az idő, csakhogy ez decemberben történt!!!

Ezek után merül fel a kérdés bennünk, hogy tényleg direkt rossz utat akarunk előállítani, mert az tuti, hogy az aszfalt így nem fogja elérni azt a hőmérsékletet, ami az útkészítéshez szükséges.

Hát, dióhéjban kedves érdiek, így áll most a Fürdő utca.

Egy a lényeg, még ha csigatempóban száguldva is, de lassacskán elkészül. Bár a legnagyobb jóindulatunk ellenére is ordító hiányosságokat találhatunk most is (az átadás beharangozásának idején), pl. az “elkészült” aszfalton nincs kopó réteg, a járdák és a kapubejárók lehet, hogy ott vannak, de az akkor Harry Potter láthatatlansági fátylával vannak leterítve.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4914005876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása