SZERETNÉD PAPÍROK KÖZÖTT TÖLTENI A NYARAD! Diákokat csábítanak nyári munkára a kormányhivatalok Érden is
2018. június 02. írta: BoldogÉ

SZERETNÉD PAPÍROK KÖZÖTT TÖLTENI A NYARAD! Diákokat csábítanak nyári munkára a kormányhivatalok Érden is

diakmunkahivatalban.jpg

Lehet jelentkezni nyári diákmunkára!!!

Mától lehet jelentkezni a Kormányhivataloknál a nyári diákmunkára.

A nappali tagozatos, 16-25 év közötti fiatalokat célzó munkaerőpiaci programban  június 18. és augusztus 31. között az önkormányzatoknál, önkormányzati intézményeknél, valamint a mezőgazdaság és a vendéglátás területén szerezhetnek munkatapasztalatokat a diákok.    

A „Nyári Diákmunka elősegítése” elnevezésű munkaerő-piaci program mát diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását annak érdekében, hogy a korai munkatapasztalat szerzés mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítsa. Továbbá a nyári időszakban egyes munkaerőhiányos területeken munkaerőt is biztosít.

A programban azok a 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok vehetnek részt, akik lakóhelyük szerinti járási hivatal (Budapesten kerületi hivatal) foglalkoztatási osztályán közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket, és jelenleg nem rendelkeznek foglakoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal.

Miután regisztráltak a hivatalnál, a foglalkoztatási osztály munkatársai általános és a helyi sajátosságokra is kitérő munkaerő-piaci információt nyújtanak a diákok számára.

Ezt követően a hivatal a beérkezett munkaerőigények alapján – az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevételével – munkaközvetítést végez a legoptimálisabb elhelyezés érdekében.

A program a munkaadók számára bizonyos mértékű bértámogatást is biztosíthat.

Az önkormányzati diákmunka keretében önkormányzatnál, önkormányzati intézménynél, valamint az egyházi jogi személynél lehet munkát vállalni. Ez esetben a legfeljebb napi 6 órás munkaviszony esetén a program a munkabér és a szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-át téríti meg.

A program a mezőgazdaság és vendéglátás területén is támogatja a diákmunkát, ezzel is enyhítve az ágazati munkaerőhiányt.

E területeken legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható, ez esetben a munkabér és a kapcsolódó hozzájárulási adó összegének 75 százalékát támogatja a program.

kép: illusztráció

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7514018194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.