Csökkent a csirkehús ára, mégis drágulásra számíthatunk Érden is?
2018. június 08. írta: BoldogÉ

Csökkent a csirkehús ára, mégis drágulásra számíthatunk Érden is?

csirkemell-hiany-azenpenzem-hu.jpg

Nagyot ugorhat a csirkemell ára.

A legfrissebb árkörkép szerint alaposan átrendeződtek a csirke különböző részei között az áfacsökkentést követően kialakult árviszonyok.

Az áruházláncok egy része arra panaszkodik, hogy nem tud a legkelendőbb baromfihúsból, a csirkemellből eleget beszerezni. A kereslet ugyanis nagyot ugrott, az ellátásban viszont akadnak zavarok.

Az áfacsökkentést követően a csirkemellfilé átlagára 18,5 százalékkal lett alacsonyabb.

A kisnyugdíjasok által állítólag a legkeresettebb csirke farhát ára viszont átlagosan 20 százalékkal még emelkedett is. Ám az 1-2 nappal ezelőtti árak alapján azonban úgy látszik: azóta az árviszonyok jelentősen átrendeződtek.

A csirke farhát (nyilvánvalóan a keresleti viszonyokra reagálva) a tavalyi év eleji szinthez képest 19 százalékkal olcsóbb lett. A combot és az egész csirkét is valamivel kedvezőbb áron lehet most beszerezni, a filézett csirkemell azonban még akciósan is többe kerül a korábbinál. Elképzelhető viszont, hogy ha a termelők át tudják vinni, amit szeretnének, akkor a helyzet a vevők szempontjából rövidesen tovább romolhat. Nem is kicsit.

A szárny, a farhát és a comb nem igen kell senkinek.

Most lényegében szétszakadt a piac, a csirkemell iránt óriási a kereslet, a többi terméket pedig nagyon nehéz értékesíteni.

Több áruházlánc már hiányra panaszkodik. Ennek következtében a csirkések hamarosan árat emelnek.

Az Európai Unió évről-évre jelentős mennyiségű baromfihúst vásárol Brazíliából. Ám az év elején kipattant szalmonella botrány miatt azonban húsz vágó-feldolgozó üzemet töröltek az európai beszállítók közül.

Emiatt nagy mennyiségű csirkemell hiányzik az Unió piacán, amit most az európai termelőktől próbálnak pótolni.

(azenpenzem.hu)

(fotó: Latzer Anna, azenpenzem.hu)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7714032490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása