TUDTA?! Elektronikus recept, vagy papíralapú? Így válthatja ki hozzátartozója gyógyszerét!
2018. június 17. írta: BoldogÉ

TUDTA?! Elektronikus recept, vagy papíralapú? Így válthatja ki hozzátartozója gyógyszerét!

e-recept-dericom-hu.jpg

Tudta, hogy az orvosnak minden e-recept mellé kötelessége papíralapú felírási igazolást is adni? Ezt bármelyik gyógyszertárban beválthatja bárki, akit a beteg erre megkér.

Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának.

A papír alapú vény írásának lehetősége, és annak alapján a gyógyszertári kiszolgálás kötelezettsége nem tűnt el az e-recept bevezetésével.

Az e-vényre felírt gyógyszert kizárólag az a személy válthatja ki, akinek a nevére szól a recept, míg ha a felíró orvos igazolást ad, bárki megteheti, akit a beteg megkér - néhány fokozottan ellenőrzött gyógyszer kivételével.

A jogi szabályozás értelmében, amennyiben az orvos e-vényt kér a betegének, köteles papír alapú felírási igazolást is adni mellé.

Ha érvényes papír alapú vény kiadását a gyógyszertárban megtagadják, akkor a gyógyszertár nem jogszabálykövető módon jár el.

Mivel azonban nagyon hasonlít a felírási igazolás és a vény, előfordulhat, hogy előbbit receptnek nézi a beteg, és kiderülhet, hogy az e-vényt már kiváltották egy másik gyógyszertárban.

(infostart)

Címlap: dericom.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4514053964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása