UTOLJÁRA FÉL ÉVSZÁZADA VOLT ILYEN! Érden is új korszak a horgászatban
2018. június 17. írta: BoldogÉ

UTOLJÁRA FÉL ÉVSZÁZADA VOLT ILYEN! Érden is új korszak a horgászatban

horgaszat-starthirek-hu.jpg

Egy ideje már közbeszéd tárgya, hogy a horgászok mintegy fél évszázada használatos „kiskönyvét”, a horgászigazolványt hamarosan a horgászkártya váltja fel, ami egy plasztikkártya.

A horgász regisztráció teljesítésével egyidejűleg, már 2018. szeptember 1-jétől elérhető lesz a Magyar Horgászkártya, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papír alapú horgász igazolványt, és az adminisztrációt hivatott elősegíteni.

A regisztráció és a horgászkártya kiváltása 2018. szeptember 1-jétől opcionális, 2019. január 1-jét követően pedig az egyesületi tagságra kötelezett. A regisztrációs díj tartalmazza a QR-kód alapú horgászkártya előállításának árát és annak a horgász számára történő postai eljuttatását is 1732 Ft + áfa, azaz 2200 Ft.

A sikeres regisztráció évének függvényében 5 vagy 6 év. Az előrehozott regisztráció fő célja, hogy a regisztrációk időben jobban eloszoljanak.

A horgászkártya online igénylése elvégezhető bármely elektronikus eszközről, a regisztráció maximum 15 percet vesz igénybe, de személyesen is igényelhető a horgász-szervezetnél és azok értékesítési pontjain, és a Digitális Jólét Program Pontokon.   

Opcionális lehetőségként a családi regisztráció e formában is támogatott.

Ezzel a nyilvántartási móddal az összes eddigi horgászokmány és dokumentum pl. hozzájárulási bélyegek, a horgászjegy és területi jegyek is kiválthatóvá válnak, legtovább a papírlapú fogási napló fennmaradása várható.

A Magyar Horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre a célra kialakítandó, többnyelvű online regisztrációs felületen.

(adozona)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr914053990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása