Elégedetlen a fizetésével? Akar diploma nélkül félmilliót keresni?
2018. június 23. írta: Cseri Pali

Elégedetlen a fizetésével? Akar diploma nélkül félmilliót keresni?

programozo.jpg

Egy friss kutatás szerint az informatika területén újonnan elhelyezkedők 2018-ban akár már fél milliós bruttó fizetést is zsebre tehettek kezdőként.

Nem csillapodik a kereslet a megfelelően képzett junior programozók iránt. Ezt támasztja alá legalábbis a Codecool friss kutatása, amiben az eddig náluk végzett diákok kezdőfizetését elemezték.

Ezekből kiderült, hogy a 2017-ben végzettek átlagosan 370 és 430 ezer forintos bruttó havi fizetéssel kezdhették meg új pályájukat, ugyanakkor a 2018-as fizetések már javarészt a 400-450 ezer forintos sávban mozognak.

Mindkét évben akadt ugyanakkor 500 ezres álomfizetés is.

A lista alján levők egyébként 380 ezres bruttó bért vihettek haza, amit például, ha összevetünk a KSH friss adataival, akkor még ez is az átlag fölött van.

pénzcentrum

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr414066843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása